Nyheder

Nyheder

Om at være fotojournalist

I denne blog skriver jeg kort om mit daglige arbejde som freelance fotojournalist og bringer eksempler på mit arbejde og kommer med betragtninger om det jeg ser og hører når jeg er på arbejde.
FRA DECEMBER 2014 VIDEREFØRES BLOGGEN PÅ MIN HJEMMESIDE: http://jenspanduro.dk/blog/

Utzonvilla i Vedbæk: Boligreportage for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, April 01, 2014 13:57:03

I marts måned var jeg på endnu en opgave for MediaMovers, der blandt andet laver boligtillægget for Berlingske.

Sammen med en journalist skulle jeg til Vedbæk og besøge Anne Katrine, der sammen med sin mand og tre børn, bor i en villa Jørn Utzon tegnede i 50erne.

Det var et hus på godt 160 m2 i halvandet plan (1. salens areal var ikke så stort som stueplanet) og gennemrenoveret fra a til z.

Mens journalisten og Anne Katrine talte sammen og jeg lyttede med på et halvt øre, gik jeg i gang med at fotografere.

Jeg havde taget stativ med, hvilket jeg oftest kun har når jeg tager gruppebilleder, for at kunne sætte kameraet i vatter og undgå for mange styrtende linjer.

Det er faktisk en del år siden jeg har lavet en decideret boligreportage, som var noget jeg lavet en del af i min praktiktid på Jyllands-Posten.

Helt glemt er det ikke og da jeg som sagt samtidig med fotograferingen lyttede med på interviewet og her kunne høre hvilke detaljer de talte om, kunne jeg fotografere de ting.

Jeg tog både detaljefotos og oversigtsbilleder, hvilket jeg synes er ret kedeligt rent fotografisk, men de viser meget godt hvordan rummene og huset som helhed er indrettet.

Jeg kan bedre lide de mere underfundige billeder, hvor man skyder med en dør eller et værelse uskarpt i forgrunden og har fokus på nogle detaljer i baggrunden.

Så den slags skød jeg en del af.

Mens journalisten og Anne Katrine talte sneg jeg mig udenfor og tog nogle billeder af huset set fra for- og baghave.

Inden vi kørte tog jeg også et par opstillede billeder af Anne Katrine.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.