Nyheder

Nyheder

Om at være fotojournalist

I denne blog skriver jeg kort om mit daglige arbejde som freelance fotojournalist og bringer eksempler på mit arbejde og kommer med betragtninger om det jeg ser og hører når jeg er på arbejde.
FRA DECEMBER 2014 VIDEREFØRES BLOGGEN PÅ MIN HJEMMESIDE: http://jenspanduro.dk/blog/

Gaffaprisen 2014 i Bremen Teater: Event- og koncertfotos for MetroXpress.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, December 05, 2014 09:42:33

Torsdag aften gjaldt det uddelingen af årets Gaffapriser.

Jeg skulle dække begivenheden for MetroXpress og lave rød løber og det hele.

Det viste sig, at det ikke var den mest pressedækkede begivenhed, da der udover mig selv, kun var et par ugeblade eller tre og Ekstra Bladet.

Det betød, at der ikke var den sædvanlige skubben og holden på pladser ved den røde løber, som der kan være.

Nu er jeg ikke den der følger mest med i musik, i hvert tilfælde ikke hvordan kunstnerne ser ud, så jeg var heldig, at der stod en Gaffajournalist ved siden af mig og tog iPhonebilleder til Gaffas Instagram.

Hende kunne jeg så spørger hver gang (læs: mange gange) jeg ikke lige kendte dem, der kom op ad den røde løber.

Der kom for øvrigt ikke mange vores vej, så der var tid til, at alle fik deres billeder.

Inde i salen havde jeg fået plads ved siden af journalisten oppe bagerst i den ikke ret store sal, på en plads ved trappen.

Planen var, at stille mig ud på trappen oppe bagved og skyde herfra.

Det skulle vise sig, at være umuligt og unødvendigt.

Dels var trappen ret hurtigt fuld af publikummer, der sad og drak de gratis øl, der var to af under hvert sæde (satans at jeg ikke tog en taxi!) og dels kunne jeg fint skyde med min 300 mm fra sædet hvor jeg sad.

Pigerne foran mig gloede godt nok lidt, da de så det store objektiv imellem dem, men tog det med et smil, selv om jeg flere gange var skyld i at de bankede hovedet ind i det, når de ikke lige havde set at jeg fotograferede!

Jeg havde en deadline 21.30 og en lille times tid inde i showet fik jeg via journalistens iPad netværk, sendt billeder af sted og en tredje gang da de lige manglede et billede af Martin Brygmann, der i aftenens anledning var stand in for den store prisvinder MØ.

Vi var blevet lovet backstagebilleder af vinderne med statuetterne, men Christopher, der blev årets mandlige sanger, skulle spille på Vega og var skredet og så blev det ikke til noget.

Jeg kørte hjem og lavede de sidste billeder her og fik sendt ind.  • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post521