Nyheder

Nyheder

Om at være fotojournalist

I denne blog skriver jeg kort om mit daglige arbejde som freelance fotojournalist og bringer eksempler på mit arbejde og kommer med betragtninger om det jeg ser og hører når jeg er på arbejde.
FRA DECEMBER 2014 VIDEREFØRES BLOGGEN PÅ MIN HJEMMESIDE: http://jenspanduro.dk/blog/

Juleoptog på Amagerbrogade: Video for Sundbyernes Handelsforening/SEES media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, December 02, 2014 10:52:26


Lørdag den 22. november var det tid til det årlige juleoptog på Amagerbrogade, der udgår fra Gyldenriisvej og slutter ved Amager Boulevard.

Jeg skulle lave en stemningsvideo fra begivenheden og bevæbnet med 5D på monopod, Zoom H4 sat i flashskoen til ekstern lyd og et udvalg af objektiver var jeg klar.

Optoget linede køretøjer med mere op på Gyldenriisvej og præcis klokken 16.03 satte de sig i bevægelse.

Da det stadig var nogenlunde lyst da jeg begyndte optagelserne og vidste, at det ville være bælgravende mørkt (bortset fra gadelamper og julelys) når det var slut, havde jeg undtagelsesvis sat kameraet på autoiso, hvilket i min verden ellers er fy fy.

Men det skulle vise sig, bortset fra enkelte fejleksponeringer, at fungere upåklageligt.

Så jeg skulle således ikke tænke på det hastigt dalende lys, lukkertider og blænder, men blot koncentrere mig om, at filme.

Iklædt en gul vest fra Ama’r Butikkerne, som er handelsforeningens navn, navigerede jeg ud og ind mellem køretøjer, pigegarder og idrætsforeninger, der bevægede sig i gåtempo ned ad Amagerbrogade, mens tusindvis af børn og barnlige sjæle fulgte med.

De flest optagelser blev lavet med min 35 mm og så lavede jeg enkelte næroptagelser med 50 mm og 70-200 mm af publikummer og detaljer af julelyset.

Det endte med tæt på 90 klip, som dog nogenlunde nemt kunne klippes sammen, da det hele skulle bringes i kronologisk rækkefølge, grundet lyset.

Så der var ikke så meget andet at gøre, end at trimme klippene og lægge dem på tidslinien.

Min Zoom H4 havde optaget halvanden time uafbrudt, men på grund at mængden af klip (tror jeg) kunne jeg ikke synkronisere dens lyd med videoklippene, så jeg endte med, at bruge lyden fra den interne mikrofon i kameraet.  • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post520