Nyheder

Nyheder

Om at være fotojournalist

I denne blog skriver jeg kort om mit daglige arbejde som freelance fotojournalist og bringer eksempler på mit arbejde og kommer med betragtninger om det jeg ser og hører når jeg er på arbejde.
FRA DECEMBER 2014 VIDEREFØRES BLOGGEN PÅ MIN HJEMMESIDE: http://jenspanduro.dk/blog/

Gaffaprisen 2014 i Bremen Teater: Event- og koncertfotos for MetroXpress.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, December 05, 2014 09:42:33

Torsdag aften gjaldt det uddelingen af årets Gaffapriser.

Jeg skulle dække begivenheden for MetroXpress og lave rød løber og det hele.

Det viste sig, at det ikke var den mest pressedækkede begivenhed, da der udover mig selv, kun var et par ugeblade eller tre og Ekstra Bladet.

Det betød, at der ikke var den sædvanlige skubben og holden på pladser ved den røde løber, som der kan være.

Nu er jeg ikke den der følger mest med i musik, i hvert tilfælde ikke hvordan kunstnerne ser ud, så jeg var heldig, at der stod en Gaffajournalist ved siden af mig og tog iPhonebilleder til Gaffas Instagram.

Hende kunne jeg så spørger hver gang (læs: mange gange) jeg ikke lige kendte dem, der kom op ad den røde løber.

Der kom for øvrigt ikke mange vores vej, så der var tid til, at alle fik deres billeder.

Inde i salen havde jeg fået plads ved siden af journalisten oppe bagerst i den ikke ret store sal, på en plads ved trappen.

Planen var, at stille mig ud på trappen oppe bagved og skyde herfra.

Det skulle vise sig, at være umuligt og unødvendigt.

Dels var trappen ret hurtigt fuld af publikummer, der sad og drak de gratis øl, der var to af under hvert sæde (satans at jeg ikke tog en taxi!) og dels kunne jeg fint skyde med min 300 mm fra sædet hvor jeg sad.

Pigerne foran mig gloede godt nok lidt, da de så det store objektiv imellem dem, men tog det med et smil, selv om jeg flere gange var skyld i at de bankede hovedet ind i det, når de ikke lige havde set at jeg fotograferede!

Jeg havde en deadline 21.30 og en lille times tid inde i showet fik jeg via journalistens iPad netværk, sendt billeder af sted og en tredje gang da de lige manglede et billede af Martin Brygmann, der i aftenens anledning var stand in for den store prisvinder MØ.

Vi var blevet lovet backstagebilleder af vinderne med statuetterne, men Christopher, der blev årets mandlige sanger, skulle spille på Vega og var skredet og så blev det ikke til noget.

Jeg kørte hjem og lavede de sidste billeder her og fik sendt ind. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post521

Juleoptog på Amagerbrogade: Video for Sundbyernes Handelsforening/SEES media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, December 02, 2014 10:52:26


Lørdag den 22. november var det tid til det årlige juleoptog på Amagerbrogade, der udgår fra Gyldenriisvej og slutter ved Amager Boulevard.

Jeg skulle lave en stemningsvideo fra begivenheden og bevæbnet med 5D på monopod, Zoom H4 sat i flashskoen til ekstern lyd og et udvalg af objektiver var jeg klar.

Optoget linede køretøjer med mere op på Gyldenriisvej og præcis klokken 16.03 satte de sig i bevægelse.

Da det stadig var nogenlunde lyst da jeg begyndte optagelserne og vidste, at det ville være bælgravende mørkt (bortset fra gadelamper og julelys) når det var slut, havde jeg undtagelsesvis sat kameraet på autoiso, hvilket i min verden ellers er fy fy.

Men det skulle vise sig, bortset fra enkelte fejleksponeringer, at fungere upåklageligt.

Så jeg skulle således ikke tænke på det hastigt dalende lys, lukkertider og blænder, men blot koncentrere mig om, at filme.

Iklædt en gul vest fra Ama’r Butikkerne, som er handelsforeningens navn, navigerede jeg ud og ind mellem køretøjer, pigegarder og idrætsforeninger, der bevægede sig i gåtempo ned ad Amagerbrogade, mens tusindvis af børn og barnlige sjæle fulgte med.

De flest optagelser blev lavet med min 35 mm og så lavede jeg enkelte næroptagelser med 50 mm og 70-200 mm af publikummer og detaljer af julelyset.

Det endte med tæt på 90 klip, som dog nogenlunde nemt kunne klippes sammen, da det hele skulle bringes i kronologisk rækkefølge, grundet lyset.

Så der var ikke så meget andet at gøre, end at trimme klippene og lægge dem på tidslinien.

Min Zoom H4 havde optaget halvanden time uafbrudt, men på grund at mængden af klip (tror jeg) kunne jeg ikke synkronisere dens lyd med videoklippene, så jeg endte med, at bruge lyden fra den interne mikrofon i kameraet. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post520

Direktøren og barnestolen: Portrætfotos af Jan Andersen fra Evomove til Horsens Folkeblad/Polfoto.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, November 20, 2014 14:14:51


Sammen med en journalist fra Horsens Folkeblad var ude i virksomheden Evomove i Herlev for, at fotografere deres direktør Jan Andersen.

Som vanligt, når det er opgaver for Horsens Folkeblad, kommer Jan fra Horsens.

Han har i mange år arbejdet med møbler og har sammen med en designer lavet en ny barnestol, der skal ses som et alternativ til Stokkestolen.

Da jeg ankom til virksomheden var de i gang med interviewet, så jeg hilste lige på og gik så ellers rundt med en medarbejder for, at finde egnede locations til portrætfotos.

Udover de interviewbilleder jeg tog, lavede vi en opstilling udenfor med forskellige udgaver og farver af stolen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post519

Politikerportrætter: Redaktionelle billeder for Vejle Amts Folkeblad/Polfoto.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, November 20, 2014 14:04:03

I sidste måned var jeg en tur på Christiansborg for, at fotografere to folketingsmedlemmer for Vejle Amts Folkeblad.

Hovedhistorien handlede om socialdemokraten Karen Klint, men der skulle også lige tages et par billeder af venstres Jens Ejner Christensen, der som suppleant kom ind da Ulla Tørnæs blev valgt til EU-Parlamentet.

Vi begyndte udenfor med portrætter af dem begge og gik op i socialdemokraternes gruppeværelse hvor der var udstillet et kunstprojekt, som også skulle skrives om.

Vi sagde farvel til venstremanden og gik ned mod Karens kontor.

Jeg tog et par portrætter af hende i vandrehallen og nede på hendes kontor ved ridebanen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post518

Ligahåndbold på Frederiksberg: Sportsfoto for Polfoto.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, November 17, 2014 16:44:30


Søndag var jeg igen til bold, denne gang håndbold inde i en varm hal på Jens Jessens Vej.

Det er noget tid siden sidst, men ikke meget anderledes end jeg husker det.

Ingen plads til pressen og en helvedes masse larm.

Nå, men det var ikke for at være gnaven.

Kan faktisk godt lide at fotografere håndbold.

Modsat fodbold, hvor man kan risikere en kamp uden mål og action er det lige omvendt med håndbold, mange mål og masser af action.

KIF skulle møde HC Midtjylland, som egentlig var mit hovedfokus, da Midtjyllands Avis gerne ville have nogle billeder fra kampen.

Men jeg valgte at blive siddende i den samme ende hele kampen, da EB, JP og Politiken sikkert har mere fokus på hovedstadsholdet end opkomlingene fra Jylland.

Jan Christensen fra Frontzonesport/Getty og jeg sad på hver sin side af en af de piger, der når der kommer sved på banen, skal fare ud med klud eller moppe og tørre op.

Desværre sad jeg yderst og mit udsyn var til tider blokeret af fløjen, der ofte stillede sig herud og var klar til, at springe indover med et skud på mål.

Men fik dog en del billeder af angrebet også.

Forsøgte at få lov til, at bytte plads med pigen med moppen, men hun skulle jo kunne se dommeren, som hun ræsonnerede da jeg spurgte.

Ellers ville hun ikke vide hvornår hun skulle på banen.

Efter to gange 30 minutters effektiv spilletid, hvor KIF, som ventet, vandt var det tid til at sende de sidste billeder ind og køre hjem.

Havde nået at aflevere fire billeder i pausen, så alle var glade. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post517

Bold på Kæmpernes Arena: Sportsfoto for Politiken/Polfoto

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, November 17, 2014 16:25:08


I fredags var jeg en tur på det der engang hed Hvidovre Stadion for, at fotografere en kamp mellem Hvidovre og det der engang hed Lolland-Falster Alliancen.

Det vil sige jeg var på Kæmpernes arena og fotografere hjemmeholdet mod Nykøbing FC.

Min opgave var, at holde fokus på udeholdet, da det var øboernes avis, der skulle bruge billederne først og fremmest.

Kraftig blæst, men heldigvis ingen regn – dejligt.

Jeg havde sat computeren klar oppe i den ene af de to kommentatorbokse øverst oppe på tribunen og sad nu pakket forsvarligt ind, på baglinjen ved hjemmeholdets mål.

Som så ofte før, når man dækker en kamp med Alliancen, som de hed i gamle dage, taber de!?

I den første halvleg kom de i hvert tilfælde bagud 2-0 og det meste af spillet foregik desværre i den modsatte ende.

Så jeg rykkede op midt på sidelinjen på hjemmeholdets banehalvdel, for dels at komme tættere på spillerne i den modsatte ende og dels for at få nogle billeder af Hvidovres målmand i aktion, når udeholdet en sjælden gang var hernede.

I pausen satte jeg mig op og lave billeder og pakkede derefter sammen og kørte hjem.

Som forudsagt tabte Alliancen, men fik dog reduceret med et mål.

Jeg var hjemme i god tid til, at se landsholdet banke Serbien med 3-1 i min varme stue. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post516

Foto af Morten Ryom og hans mejetærsker: Portrætfotos for TraktorTech.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 14:22:22


I begyndelsen af september var jeg i Græsted for, at fotografere en over 30 år gammel Dronningborg mejetærsker og dens stolte ejer.

Det var billeder til bladet for traktor- og maskinnørder: TraktorTech.

Ud over at præsentere det nyeste af det nyeste har de også serier med gamle landbrugsmaskiner, der stadig er i brug ude omkring i det ganske land.

Det var høj sol og for en gangs skyld skød jeg noget flashdagslys, som jeg ofte gør af nød og ikke af lyst.

Men her gjorde jeg det helt bevidst, fuld knald på flashen og så lukke lidt ned for lyset.

Da TraktorTech er et blad for maskinnørder, skal der også nørdes på billedsiden.

Så jeg skulle overover portrætterne af Morten også tage en masse detaljebilleder, så jeg var nede og ligge under mejetærskeren og endte til sidst stående på toppen og fotografere ned i motoren. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post515

Helle Thorning-Schmidt på besøg hos TUBA: Pressefotos for TUBA.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 14:00:59


I mandags skulle vores statsminister besøg TUBA på Vesterbrogade.

TUBA er et rådgivningssted for unge, der er opvokset med alkoholiserede forældre.

TUBAs afdeling ligger skråt overfor 16tyve, så jeg havde kun to minutter til job.

Jeg kom der over en halv times tid før for lige at se stedet og hilse på folkene derovre.

Udover at tale med medarbejderne på stedet skulle Helle Thorning også møde Laura, der er vokset op med en far der drak.

Ud over undertegnede var det kun Familiejournalen og Vesterbrobladet, der var indbudt fra pressen.

Det var godt, at vi kun var tre fotografer til, at rende i vejen for hinanden i de små lokaler.

Da statsministeren ankom blev hun mødt af Henrik Appel, der er landsleder i TUBA.

Han viste hende lidt rundt i lokalerne inden hun hilste på dem hun skulle tale med og sammen gik de ind i et lokale, hvor der var lavet en rundkreds af stole rundt om et bord.

Her satte de sig og snakken gik i gang og vi tre fotografer forsøgte på bedste vis ikke at gå i vejen for hinanden.

Efter samtalen, der varede omkring en halv time, var det tid til gruppebilleder, som vi tog ude i et større lokale hvor der var lidt mere plads.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post514

Konference i Dome of Visions: Konferencefotografering for NCC/SEES Media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 13:38:28

Tirsdag i sidste uge skulle NCC holde en konference i Dome of Visions, som er den glaskuppel, NCC har været med til at bygge ved siden af Den sorte Diamant.

Der var deltagere fra alle de nordiske lande, der skulle snakke om noget med fællesindkøb.

Hvad præcist ved jeg ikke og som regel når jeg er til konference koncentrerer jeg mig ikke om hvad der bliver sagt, men om hvem der siger det og hvor de gør det.

Bortset fra når det er video, men det er jo noget andet.

Nå men denne her kuppel, som jeg kun har set udefra når jeg har cyklet eller kørt forbi i bil, er faktisk ganske interessant.

Inden i er der et ”hus”, der dels rummer en lille foredragssal, et teknikrum og på førstesalen et kontor.

Der er ingen toiletter i bygningen, her henvises man til nogle skurvogne ved siden og nøglen er på bedste benzintankmanér udstyret med et træskilt og en wire så store, at man ikke umiddelbart forlægger nøglen, når man render sit ærinde.

Der var nogle og fyrre deltager, der efter en kop kaffe, blev proppet ind i den meget lille foredragssal.

Min opgave var så her, under meget dårlige lysforhold, at lave nogle gode billeder, så det gjorde jeg.

Da klokken var 12 ankom en kanalrundfartsbåd med borde dækket op til frokost, hvor deltagerne blev bænket i grupper, da de senere skulle lave nogle opgaver.

Jeg selv, sad sammen med to af oplægsholderne og under turen agerede jeg turistguide for de to, der ikke var her fra byen, alt imens jeg spiste og fotograferede.

Sejlturen varede tre stive timer og tog os rundt i alle hjørner og kroge hvor NCC bygger eller har bygget i og ved havnen.

Tilbage i kuplen fotograferede jeg lidt af opgaveevalueringen inden jeg satte kursen mod kontoret og en sidste billedredigering. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post513

Skilte og vejmarkeringer på motorvejen: Kampagnefotos for NCC/SEES Media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 12:48:14


14 dage før en af broerne over Helsingørmotorvejen styrtede sammen, stod jeg på den tilstødende fodgængerbro og fotograferede.

Nu er 14 dage også nogen tid, men alligevel lidt vildt at tænke på.

Jeg stod deroppe og fotograferede ned på motorvejen og var i følgeskab med ham der hos NCC har at gøre med opsætning af de afspærringer og skilte, der opsættes i forbindelse med vejarbejder og andre opgaver, hvor der kræves afspærring.

NCC skulle bruge nogle billeder af de forskellige afmærkninger til at promovere den del af deres forretning, der har med udlejning af den slags materiel at gøre.

Bagefter kørte vi længere nordpå og ned på selve motorvejen og fotograferede nogle af skiltene tæt på.

Da vi var færdige her kørte vi til Vesterbro, hvor NCC har været med til, at afspærre i forbindelse med noget arbejde i Skelbækgade.

Modsat Helsingørmotorvejen, var der en anelse mere ”rodet” herinde, forstået på den måde, at på motorvejen var der kun byggeplads, herinde var der huse og by i baggrunden.

Så billederne fra motorvejen blev efter min mening mere rene og grafiske i udtrykket. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post512

Sandopfyldning i Frihavnen: Erhvervsfoto for NCC/SEES Media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 12:31:47


Ved Levantkaj i Frihavnen i københavns nordhavn er NCC ved at forberede byggeriet af den nye Copenhagen International School.

Forberedelserne består blandt andet i, at inddæmme et stykke af havnebassinet, så man har en grund stor nok til det kommende byggeri.

Der er blevet banket spuns i havbunden og det inddæmmede område skal så efterfølgende fyldes med sand.

Sandet bliver bragt hertil med en sandsuger, der henter sandet fra Køge Bugt.

Det arbejde ville NCC gerne have nogle billeder af, så efter at være blevet guidet til byggepladsen af en byggeleder (det er lang tid siden jeg har været i Frihavnen!?) var jeg klar til foto, iført hjelm og sikkerhedssko størrelse ”for store til mine små fødder”

På pladsen var folkene i gang med at rydde op og fjerne arbejdsplatforme fra havnebassinet, hvilket jeg også tog nogle billeder af.

Da sandsugeren ankom, svingede den et langt transportbånd i over hovederne på os og langsom, men sikkert begyndte en stråle af vådt sand, at plaske ned i havnebassinet.

Folkene på pladsen kunne ikke arbejde imens sandopfyldningen foregik, så de stod og kiggede på.

Jeg brugte dem som forgrund i nogle af billederne for, at skabe lidt liv.

Sådan et transportbånd bliver ret hurtigt uinteressant, at fotografere.

Byggelederen spurgte om der kunne være en idé i at gå over til en bygning på den modsatte af havnebassinet og få nogle skud derfra?

Det kunne der, så jeg blev fulgt derover af en af arbejderne.

Oppe fra tagterrassen på den etage, der husede bygherren, Copenhagen International School, kunne man skyde sandsugeren og containerhavnen i baggrunden.

Der var rimeligt mange mennesker oppe og kigge på sandopfyldningen og min ledsager kunne så belejligt bruge ventetiden mens jeg fotograferede på, at svar på deres spørgsmål. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post511

Portrætfoto af Morten Heiberg: Opgave for Lund, Elmer, Sandager/SEES Media.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, November 05, 2014 11:37:19


Mens det stadig var vejr til, at sidde ude var jeg oppe hos Meyers Madhus i Lyngby.

Her skulle jeg portrættere Morten Heiberg, der leverer forskellige søde sager, tilbehør til grillkødet, kager og meget mere til blandt andet Meyers, Irma og andre supermarkeder.
Billederne var til et kundemagasin for et advokatfirma.

Journalisten og jeg satte os udenfor og fik placeret den hurtigtsnakkende Morten overfor mig og hende, så jeg kunne skyde nogle interviewbilleder.

Jeg lagde en reflektor på bordet og skød ellers med det forhåndenværende lys.

Efter interviewet gik vi ind i madhuset, hvor der er et stort professionelt køkken, der bruges til de kurser, der bliver holdt her.

Rustfrit stål overalt, så det var lidt af en udfordring, at få lagt lys med den medbragte Canonflash.

Men det gik. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post510

Intimate Britney Spears Event i Forum: Eventfoto for Change/Pivot.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, September 30, 2014 14:15:01

Min kollega Peter Brinch, der er bosiddende i det sydsvenske, havde lavet et opslag på Facebook, hvori han søgte fotografer til, at hjælpe sig med at dække et modeshow i Forum.

Det danske undertøjsfirma Change har sammen med Britney Spears lavet en kollektion af undertøj, der skulle præsenteres ved et stort anlagt show den 25. september.

Til opgaven var vi fire fotografer i alt, som dels dækkede det der foregik i salen, dels det der foregik backstage og dels det der foregik på den røde løber.

Oprindeligt skulle jeg have været inde og lave interviewbilleder af den kære Britney på D’angleterre, men det blev aflyst en times tid inden jeg skulle have været afsted.

Jeg var allerede i Forum på det tidspunkt, hvor vi fotograferede generalprøven, således vi dels kunne få billeder i kassen, dels kunne danne os et overblik over showets afvikling, da det blev aflyst.

Så var der lidt mere tid inden kickoff og vi kunne samles og spise og lægge den endelige plan for aftenen.
Men ærgerligt, at jeg/vi ikke fik den mulighed:(

Jeg skulle dække den venstre side af scenen og skulle egentlig først i aktion til showet, men gik ud i forhallen og lavede nogle skud bag om af det der foregik på den røde løber.

Showet varede cirka en time og et kvarter med en masse undertøjsklædte modeller! og optrædener af Joey Moe, Ida Corr og Christopher.

Til sidst kom Britney Spears, til salens vilde jubel, på scenen og blev interviewet af Christian Schaumburg Müller, inden hun ude bagved skulle line op til foto med modeller, kunstnere og de heldige vindere af meet and greet.

Det var det sædvanlige kaos, som ved den røde løber, men vi fik da taget de billeder vi skulle.

Jeg afleverede samme aften et udvalg af billeder til Peter og resten dagen efter. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post509

Interview med fødevareministeren: Redaktionelle billeder for Landbrugsavisen/Polfoto.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, September 30, 2014 11:55:19

For et par uger siden var jeg sammen med en journalist fra Landbrugsavisen på besøg hos fødevareminister Dan Jørgensen.

Nu har han siddet en rum tid og derfor vil avisen gerne have ham til, at fortælle hvordan det går og hvad han har tænkt sig at gøre i fremtiden.

Sidst jeg var her oppe, var der fyldt med flyttekasser og der var tomme vægge.

Nu er kontoret på plads med malerier på væggene, lamper i loftet og reolerne fyldt med bøger.

Mens journalisten interviewer tager jeg nogle billeder.

Bevæger mig rundt om bordet og med forskellige optikker tager jeg billeder af ministeren.

Som altid, når det er et ministerinterview, er der en stram tidsplan.

Så jeg har ret kort tid til efter interviewet at tage nogle opstillede portrætter.

Så med en minister på vej ud af døren og en sekretær, der skynder på bliver det til 3-4 nogenlunde portrætter. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post508

Superligafodbold på Farum Park: Sportsbilleder for Jyllands-Posten/Polfoto

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, September 22, 2014 15:49:44


Søndag aften satte jeg for første gang i fire år, og i superligaøjemed, for første gang i fem år, benene på Farum Park.

Ikke meget var ændret, presserummet, var flyttet til den modsatte side af indgangen, der var buffet, men kollegaerne var de samme som sidst.

FC Nordsjælland tog i mod FC Midtjylland med førstnævnte som sejrherrer med 2-1.

Jeg havde taget mit regntøj på, da jeg gik ud og satte mig ved den ene sidelinje, på den banehalvdel, der var mest oplyst af den nedgående sol.

Der var nogle truende skyer på himlen og det er ikke skidefedt, at sidde i regnvejr det meste af en halvleg uden ordentligt tøj.

Jeg flyttede mig dog ned på baglinjen, da dels linievogteren (det er til at leve med) og dels et kamerahold, stæsede frem og tilbage foran mig og tog mit udsyn.

Man glemmer aldrig helt hvordan man skyder fodbold, men noget af hurtigheden mangler, må jeg indrømme og så kender jeg ikke ret mange af spillerne, hvilket er et problem, når man hurtigt skal kunne identificere dem, uden at kende deres trøjenummer, når man tekster sine billeder.

I pausen fik jeg dette til trods, afleveret syv billeder.

Alt i alt fik jeg leveret godt tyve rimeligt gode (når jeg skal sige det selv) billeder.

Gad vide hvornår jeg næste gang sidder på sidelinjen til en superligakamp? • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post507

Sportsbilleder i Holbæk: Fotografering for Stenhus Sportscollege.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, September 18, 2014 12:41:14

I forsommeren blev jeg kontaktet af en af trænerne fra Stenhus Gymnasium og HF i Holbæk.

Ud over almindelige gymnasieklasser har de også et sportscollege, hvor der udover det gymnasiale lægges vægt sport, heriblandt fodbold, basketball og badminton.

De ville gerne have mig til, at tage nogle billeder af eleverne i aktion til deres informationsmateriale.

Det hele var linet op da jeg ankom en eftermiddag efter skoletid.

De første jeg skulle fotografere var drengefodboldspillerne.

Der var kun mødt tre op, så de var lidt begrænset hvilken type billeder jeg kunne tage.

Træneren havde taget kegler og spyd med, så vi kunne lave nogle baner, hvor de kunne løbe og drible.

Bagefter lavede jeg en ”angriber mod målmandssituation”

Her driblede angriberne på skift ind mod målmanden, som så gik i benene på dem.

Efterfølgende lavede jeg nogle billeder af målmanden på spring efter bolden i målet.

Bagefter var det pigernes tur.

De var også kun tre og ingen af dem havde målmandstøj på, så der måtte en af dem lige låne af drengene.

Samme type billeder som hos drengene.

Inde i den ene hal var det de høje drenges tur: basketballspillerne.

Jeg havde oprindeligt tænkt, at jeg ville lade dem spille nogle spil til en kurv og så tage det hele her.

Men det går simpelthen for hurtigt, så vi måtte lave aftaler om hvilken type billeder jeg skulle lave og så få drengene til, at gennemspille situationerne indtil skuddet var i kassen.

Til sidst var det drenge og piger, der spillede badminton, der skulle fotograferes.

Her måtte jeg også lave nogle opstillede situationer, da badminton dels går lynhurtigt og nettet er svært, at stille skarpt igennem og den øverste hvide kant ofte blokerer udsynet eller ender med, at gå tværs gennem hovedet på en af spillerne.

Under fotograferingerne talte jeg med både spillere og trænere om hvilke situationer de ville have lavet og hvilke, der var realistiske i de forskellige sportsgrene.

Det endte med fem billeder af hver sportsgren fotograferet, så der kunne lægges tekst i til brochurebrug og skæres i forhold til layout. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post506

Billeder af priskomité: Redaktionel opgave for Landbrugsavisen/Polfoto

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, September 18, 2014 12:09:41


I begyndelsen af måneden var fem mand fra landbrugets organisationer samlet på Axelborg for, at finde vinderen af Landbrugets Vækstpris.

De sad i et mødelokale øverst i huset og var egentlig færdig med deres møde og var klar til fotografering da jeg kom.

De havde bare forestillet sig et opstillet portræt af dem alle fem.

Det synes jeg var lidt kedeligt, så jeg fik dem lige til, at sidde et par minutter og tale om løst og fast.

Jeg kan så tilføje, at man godt kan høre at Søren Gade er tidligere politiker.

Nå, men da de var færdige, bad jeg dem line op ude på svalegangen, hvor jeg tog et par opstillede portrætter. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post505

Arne Jacobsenvilla i Klampenborg: Boligfotografering for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, September 08, 2014 10:45:53
Samme dag som jeg havde været i Høsterkøb og fotografere det dejlige stråtækte hus med egen sø, skulle jeg om eftermiddagen mødes med journalisten i et hus i Klampenborg.
Det var mestendels haven, som ligesom huset var tegnet af Arne Jacobsen, som reportagen drejede sig om.
Men jeg skulle også lige tage nogle billeder af huset indefra. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post504

Ejendomsfotografering: Billeder for Habro & Finansgruppen og TheView

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, August 27, 2014 15:57:27
Fredag formiddag var jeg i Ishøj og fotografere ejendommen på Industridalen 4 i Ishøj. Billedet skulle bruges til ovenstående annonce for udlejning af et lokale i ejendommen, der blev bragt i dagens udgave af Børsen.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post503

En film om solceller: videoreference for Boskov Solenergi.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, August 25, 2014 14:48:08

Dagen før jeg drog på Roskilde Festival, skulle jeg lave en lille video for Jacob Boskov, der er medlem af BNI Amager One, og sætter solceller op for private og virksomheder.

Vi holder vores ugentlige møde på Danhostel Copenhagen Amager, der er det vandrerhjem, der ligger lige overfor Bella Center.

Lasse, der er bestyrer af vandrerhjemmet havde tidligere i år fået opsat solceller på taget af bygningerne, og det ville han gerne fortælle de andre Danhostels om.

Så derfor lavede vi en lille opstilling foran indgangen hvor man kunne se solcellerne på taget i baggrunden.

Lasse er ret skarp til det der med speaks, så den sad ret hurtigt i skabet.

www.boskovsolenergi.dk

www.danhostelcopenhagen.dk

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post502

Hus i Høsterkøb: boligreportage for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, August 25, 2014 14:36:34


Før sommeren blev til rigtig sommer, var jeg sammen med en journalist på besøg hos Annette, der bor i et stråtækt hus i Høsterkøb. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post501

Medarbejder- og pressefotos for Bygningsstyrelsen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, August 07, 2014 16:32:06

I efteråret sidste år blev jeg bedt om, at give et tilbud på fotografering af noget personale hos Bygningsstyrelsen, samt pressebilleder af tre af cheferne i styrelsen.

Tilbuddet blev sendt af sted og jeg havde glemt alt om det indtil jeg fik en mail fra en pressemedarbejder i april om tilbuddet stadig gjaldt.

Således har jeg nu lavet profilbilleder af nøglepersonerne i styrelsen og pressebilleder af de tre chefer som er administrerende direktør Karsten Jarlov, vicedirektør Kristian Lyk-Jensen samt projektdirektør Jan Quitzau Rasmussen.
Den sidste runde af medarbejderportrætter tager jeg senere på måneden. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post500

Prinsesse Benedikte åbnede international alzheimers konference: Redaktionelle billeder for Alzheimerforeningen/Polfoto.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, July 14, 2014 12:11:03


Søndag den 13. juli skulle jeg dække åbningen af den store internationale alzheimerkonference i Bella Center, som prinsesse Benedikte skulle besøge i kraft af sin rolle som protektor for den danske alzheimerforening.

Jeg havde aftalt med en af medarbejderne for det kommunikationsbureau, der stod bag noget af det praktiske ved konferencen, at mødes med hende en halv time før åbningen.

Det vigtigste ved en sådan opgave er: hvor må vi stå og gå i forhold til dagens hovedperson og hvordan er adgangs- og lysforholdene i konferencesalen?

Så efter at have fået udleveret pressekort gik jeg sammen med hende og Billedbladets hold, ned i den store sal hvor man var i fuld gang med de sidste forberedelser.

Salen var mørklagt, med kun lidt blåt effektlys på nogle søjler og væggene, og så rigeligt med lys på scenen heldigvis.

Vi fik set hvor prinsessen ville komme ind og hvor hun ville sætte sig og aftalt hvor vi kunne stå.

Der var selvfølgelig lidt ventetid inden hun ville ankomme og en række af nøglepersonerne fra konferencen skulle tage imod.

Modsat mange andre opgaver, var der her ikke nogen snor, som vi fotografer skulle stå bag.

Det resulterede selvfølgelig i, at en for mig ukendt fotograf, gik direkte ind foran mig og ret tæt op i hovedet på prinsessen da hun ankom, hvilket gjorde at han spærrede udsynet for mig og nogle andre fotografer.

Jeg greb ham, til hans store overraskelse, i overarmen og fik ham trukket lidt væk, så jeg havde frit skud!

Herefter var det alle mod alle, men jeg fik da mine billeder.

Jeg småløb igennem centeret og rundt til indgangen til konferencesalen, så jeg kunne nå at stå klar når dagens hovedperson kom ind.

Da hun var vel ankommet og på plads kom Tivoligarden ind og under fuld musik entrede de scenen.

Ligeså hurtigt de kom ind, ligeså hurtigt var de ude igen.

Herefter var der en kort åbningstale inden prinsesse Benedikte gik på.

Der var rigeligt med tid til, at få billeder fra flere forskellige vinkler og med flere forskellige objektiver af hende.

Så da hun havde sat sig igen og jeg havde fået taget nogle billeder af hende siddende også, begav jeg mig mod udgangen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post499

Roskilde Festival 2014: Portræt af Tobias Aabye Dam fra VOLT: Redaktionelle fotos til Børsen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 11, 2014 13:53:54

På den netop overståede Roskilde Festival fotograferede jeg også andre end de optrædende bands.

Fredag formiddag skulle jeg fotografere Tobias Aabye Dam, der er en af personerne bag VOLT, der tilbyder festivalgæster opladere til deres mobiltelefoner.

Jeg havde aftalt at mødes med Tobias ved den af deres boder, der lå i City Center West ude på campingområdet.

Bag selve boden havde firmaet et lille cirkustelt, som var deres ”hovedkvarter” hvor der sad medarbejdere begravet med hovederne i deres computere og arbejdede med det administrative og logistiske bag VOLT.

Sammen med sin bror Trygve og studiekammeraten Rune Schostag Nielsen har Tobias startet foretagendet op.

Derfor skulle jeg også have de to andre med på et billede.

For at de ikke skulle forsvinde for mig (de havde ret travlt!) tog jeg gruppebilledet først og herefter fulgtes jeg med Tobias rundt på pladsen og op til en af de andre boder, hvor jeg kunne se og fotografere hele konceptet bag VOLT.

Der var lange køer af festivalgængere, der skulle have byttet deres tomme VOLT ud med en opladt udgave.

Jeg tog billeder af medarbejdere, kunder og så lige et par billeder mere af Tobias i aktion inden jeg gik over i Mediebyen og lavede billederne og sendte. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post498

Roskilde Festival 2014: Stevie Wonder på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, July 07, 2014 11:52:58
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/

Skudt på meget lang afstand fra publikumsområdet! • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post497

Roskilde Festival 2014: Skambankt på Avalon.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, July 07, 2014 11:48:53
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post496

Roskilde Festival 2014: MØ på Arena.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, July 07, 2014 11:45:00
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post495

Roskilde Festival 2014: Kasaibian på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, July 07, 2014 11:40:19
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post494

Roskilde Festival 2014: Klumben og Raske Penge på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, July 06, 2014 17:12:27
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post493

Roskilde Festival 2014: Carcass på Arena..

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, July 06, 2014 17:08:40
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post492

Roskilde Festival 2014: Spids Nøgenhat på Avalon.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, July 06, 2014 16:58:07
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post491

Roskilde Festival 2014: Manu Chao på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, July 05, 2014 21:07:30
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post490

Roskilde Festival 2014: Psyched up Janis på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, July 05, 2014 21:03:38
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post489

Roskilde Festival 2014: Jenny Wilson på Arena..

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, July 05, 2014 20:53:07
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post488

Roskilde Festival 2014: Future Islands på Avalon.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, July 05, 2014 13:19:06
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post487

Roskilde Festival 2014: Rob Zombie på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, July 05, 2014 00:27:10
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post486

Roskilde Festival 2014: Deftones på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 21:56:24
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post485

Roskilde Festival 2014: HAIM på Arena..

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 21:54:50
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post484

Roskilde Festival 2014: SEEED på Orange.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 18:05:59
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post483

Roskilde Festival 2014: Les Claypools Duo De Twang på Avalon.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 18:01:17
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post482

Roskilde Festival 2014: Philip H. Anselmo & the illegals på Arena.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 14:30:14
Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post481

Roskilde Festival 2014: Rolling Stones på Orange..

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 01:52:54

Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post480

Roskilde Festival 2014:Earl Sweatshirt på Avalon.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, July 04, 2014 01:46:59

Køb billeder fra koncerterne på: http://jenspanduro.dk/roskilde-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post479

Flora Danica: Fotoreportage hos Royal Copenhagen for Berlingske/MediaMovers

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, June 29, 2014 15:13:20

I begyndelsen af maj var jeg sammen med en journalist på besøg hos Royal Copenhagen i Glostrup.

Vi skulle se hvordan man laver det eksklusive stel Flora Danica hvor eksempelvis thekanden har en pris på omkring 33.000,-!

Vi blev modtaget af pressechefen, der begejstret viste os rundt på fabrikken, hvor man stadig håndfremstiller dette stel, mens resten af produktionen er udflaget til Thailand.

Vi så hvordan støbeformen til en juleplatte blev skåret i hånden, hvilket tager omkring en måneds tid.

Hvordan håndværktøjet, der går i arv i generationer og fremstilles af den enkelte medarbejder til brug for netop den detalje i stellet, blev brugt under stor koncentration.

Der blev håndfremstillet rosenblade, der i sirlig orden blev anbragt på en thekandes låg og der blev støbt og glaseret.

Vi skulle også ind og se hvordan medarbejdere i hånden påmaler de forskellige blomstermotiver på Flora Danica og der udover skulle vi selv! male vores egen megamussel kopper!

Det var jeg ikke lige forberedt på.

Det var godt nok svært.

Jeg tror at kvinden, der hjalp synes jeg var rimeligt dårlig til den slags håndarbejde.

Det ser så enkelt ud, når man ser medarbejderne lave det samme, men det er noget sværere selv at give sig i kast med.

Efter næsten to timer på fabrikken, håndmalede kopper og en masse billeder, var det tid at komme videre. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post478

Hjemme hos sekretæren fra KLOVN: Boligreportage for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, June 29, 2014 14:56:09


Den første maj var jeg sammen med en journalist på besøg hos Claire Ross-Brown, som mange nok mest kender for hendes roller i film og på tv.

Faktisk er hun også højtuddannet indenfor erhvervslivet og en del af hendes virke er på de bonede gulve blandt verdens topledere.

Men det var ikke hverken film eller arbejde, det skulle handle om, men hendes bolig i Charlottenlund.

Hun bor, sammen med sin mand og tre sammenbragte børn og hunden Chiko, i en toetagers villallejlighed.

Da vi ankom blev vi vist rundt og Claire spurgte til hvad vi egentlig ville tage billeder af, og hvad hun og journalisten skulle tale om.

Ved ikke om hun var blevet dårligt briefet eller om hun blot ville være helt sikker på hvad interviewet skulle handle om: nemlig boligen.

Senere viste det sig dog, at hun gerne ville se billederne, der skulle bringes da der tilsyneladende ikke var enighed om i det lille hjem hvad der skulle vises frem.

Det var efter, at jeg havde gennemfotograferet alle 175 kvadratmeter, at jeg fik den oplysning.

Men sådan kan det gå, for Claire var stort set ikke inde og sige:”det må du ikke fotografere” mens vi var der.

Hun var meget begejstret for vores besøg og åbnede dørene til alle rum og kroge i den dejlige lejlighed.
Inden vi gik igen, var vi nede i haven hvor jeg tog nogle billeder af Claire og hendes hund og nogle portrætter af hende alene.

Det viste sig dog, at artiklen kom til at handle om hendes hund og husets altan og have.

Men sådan er det nogle gange, hvor kilder springer i målet og der ikke er helt enighed om præmissen for artiklen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post477

To dronninger på Ordrupgaard: Pressebilleder for Ordrupgaard/Polfoto

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 26, 2014 17:04:27

Fredag den 23. maj var jeg på en lidt speciel opgave.

Dronning Margrethe og den norske dronning Sonja skulle se udstillingen Van Gogh, Gauguin, Bernard, Dramaet i Arles på Ordrupgaard nord for København.

Besøget var ikke ”officielt” og således ikke kommet ud til pressen, så jeg kunne som den eneste fotograf tage billeder af de to dronninger da de kom ud fra udstillingen sammen med direktør Anne-Birgitte Fonsmark.

Normalt når jeg er på den slags opgaver står vi en hel masse fotografer bag snore eller hegn og venter i timevis på hovedpersonerne.

Godt nok måtte jeg også vente en times tid inden der skete noget, men jeg kunne tage det ganske afslappet og tale lidt med kongehusets chauffører og de to bodyguards, der stod og ventede ved bilerne, der var parkeret i skyggen på denne solrige dag.

Museets pressemedarbejder vimsede rundt og prøvede at holde mig opdateret på hvornår det var tid til, at tage opstilling.

Jeg havde forhørt mig hos den chauffør, der kørte bilen med de to dronninger, hvor han ville holde.

Han havde svaret:”Hvor vil du have mig til at holde?”

Underforstået, at han ville holde hvor det var fordelagtigt for mig.

Således holdt han så langt henne i forhold til indgangen, at jeg kunne få udstillingens tekst, der stod på facaden, med i et af billederne.

Da vi fik at vide at nu var det tid, kørte han bilen frem og jeg stillede mig ganske enkelt lige ved højre forskærm, som varmeddelelse ud. kørt, gik jeg ind på et kontor med pressemedarbejderen, så de kunne få billederne hurtigst muligt og få en presse den side, som dronning Margrethe ville stige ind i bilen på.

Jeg stod rimeligt tæt, så jeg havde min 50 mm på 1Deren og min 24 mm på 5Deren, så jeg havde noget til når de kom ud fra udstillingen og noget som kunne fange både dronningen og udstillingsbygningen.

Så kom de og jeg hamrede lås.

Underligt nok kunne jeg koncentrere mig om at fotografere og ikke om at undgå en albue eller sørge for ikke at blive mast af nogle kollegaer.

Da de to dronninger havde sagt farvel til direktøren, skiftede jeg hurtigt over til 5Deren og fik taget nogle skud med det.

Et af de skud endte så på museets hjemmeside.

Da bilerne var kørt, gik jeg ind på et kontor med pressemedarbejderen, så de kunne få billederne hurtigst muligt og få en pressemeddelelse ud.


http://ordrupgaard.dk/dronningetraef-paa-ordrupgaard/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post476

Renault i Måløv leverer biler til Ballerup kommune: Pressebilleder for Renault.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 26, 2014 16:33:05


I går var jeg igen på opgave for Renault.

Denne gang gik turen til hjemmeplejen i Ballerup kommune, der skulle modtage 12 Renault Zoe.

Da jeg rullede ind på parkeringspladserne hvor de funklende nye biler stod line op, kunne jeg se en pølsevogn og ryggen af min kollega Flemming Schiller (som jeg havde drømt, at jeg ville møde!?)

Ikke så mærkeligt, at han var til stede, da han laver opgaver for både den lokale avis og kommunen.

Nå, men jeg fik parkeret og hilst på Flemming, som jeg ikke har set i flere år.

Sådan er det med nogle kollegaer.

Når man ikke laver denne type opgaver så ofte, møder man ikke så mange af sine kollegaer på arbejde.

Lederen af hjemmeplejen, Lotte Adsbøl, kom og hilste på.

Flemming er en travl herre, så han linede straks op til foto med hende.

Den var jeg med på og vi fotograferede hende begge mens hun ”tankede” en af bilerne.

Lidt efter lidt begyndte de skjorteklædte ansatte at dukke op og stille sig i kø til en pølse og en vand.

Vi ventede på borgmesteren, der skulle holde en kort tale.

Nu dukkede to repræsentanter fra forhandleren i Måløv op og herefter ankom borgmesteren så og der blev linet op til foto.

Jeg blev hængende lidt for dels, at tage lidt billeder af talerne og dels for at få lidt billeder af de forskellige mens de stod ved og sad i bilerne.

Inden jeg gik havde jeg også tid til en kold cola og et par pølser. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post475

Bilia leverer biler til hjemmeplejen i Rudersdal Kommune: pressebilleder for Bilia/Renault.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, June 23, 2014 13:13:49


For omkring fem år siden stod jeg på samme sted i Nærum og skulle fotografere overdragelsen af en masse nye biler til Rudersdal Kommune.

Stedet var autoforhandleren Bilia i Nærum, der blandt andet forhandler Renault.

Nu stod jeg her igen.

Kommunen skulle have flere biler og igen var jeg blevet bedt om at forevige seancen af Renault Danmark.

Da jeg havde parkeret bilen og taget mit grej ud, blev jeg kontaktet af marketingschefen i Bilia, der godt kunne se at jeg havde et kamera på skulderen og sikkert var den fotograf, de havde hyret.

Samtidig kom en stigevogn fra Rudersdal Hørsholm Brandvæsen ind på parkeringspladsen.

I lighed med fotograferingen for fem år siden, havde man igen bedt brandvæsnet komme og ”løfte” fotografen op i fugleperspektiv for bedre, at kunne forevige den store mængde biler.

Således blev jeg sat i kurven og dirigerede denne i positioner hvorfra jeg bedst kunne få både repræsentanter fra Bilia, kommunen og beredskabet, samt bilerne med i samme skud.

Da jeg kom ned igen tog jeg lige det obligatoriske ”nøgle” billede, der er på højde med det velkendte ”håndtryks” billede.

Det er en kliche, men det illustrerer sgu sådan en historie meget godt! • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post474

Et sommerhus i Rågeleje: Boligreportage for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, June 23, 2014 12:01:41


På en af de første sommerdage i år, sidst i marts måned, skulle jeg til Rågeleje og fotografere Karen Kjeldsens sommerhus.

Da journalisten og jeg ankom var hun i fuld gang med at rydde op og gøre klar til vores fotosession.

Karen har sin egen blomsterbutik i Hellerup, hvilket man godt kan se på både indretningen af huset og planter og blomster.

Jeg gik en hurtig runde inden jeg stillede mit kamera op og begyndte at fotografere.

Journalisten og Karen satte sig udenfor på terrassen og begyndte deres interview.

Huset var holdt i lyse farve indenfor og udenfor var det som et klassisk sort sommerhus med hvide vinduesrammer.

Jeg tager oftest oversigtsbilleder af de enkelte rum med min 24 mm først, for derefter at gå tættere på detaljer med min 50 mm.

Inden jeg var færdig med at fotografere indenfor talte jeg med Karen og journalisten om hvilke ting de havde talt om og som skulle med i artiklen.

Dermed går jeg ikke glip af nogle billeder og i sidste ende får man billeder, der passer til teksten.

Udenfor tog jeg nogle oversigtsbilleder af huset, samt detaljer af facade og vinduer.

I den ene ende af haven er der et lille anneks hvor børn på besøg ofte overnatter, som også skulle fotograferes.

Jeg sluttede af med, at tage nogle portrætter af Karen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post473

Copenhell 2014: Wrestling i Biergarten - Rap vs. Rock.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, June 16, 2014 15:23:51
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post472

Copenhell 2014: D:A:D på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, June 14, 2014 13:37:03
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post471

Copenhell 2014: Watain på Hades.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, June 14, 2014 13:28:46
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post470

Copenhell 2014: Redwood Hill på Pandæmonium.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, June 14, 2014 04:04:42
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post469

Copenhell 2014: Graveyard på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, June 14, 2014 03:57:46
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post468

Copenhell 2014: Twisted Sister på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 14:00:42
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/


 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post467

Copenhell 2014: Clutch på Hades.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 13:47:33
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post466

Copenhell 2014: Within Temptation på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 03:22:55
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post465

Copenhell 2014: Triptykon på Hades.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 03:18:20
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post464

Copenhell 2014: Sepultura på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 02:54:32
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post463

Copenhell 2014: Finntroll på Hades.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, June 13, 2014 02:44:18
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post462

Copenhell 2014: Bad Religion på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 12, 2014 17:25:46
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post461

Copenhell 2014: Mercenary på Hades.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 12, 2014 17:11:39
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post460

Copenhell 2014: Anthrax på Helveti.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 12, 2014 01:06:02
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post459

Copenhell 2014: Monster Magnet på Hades

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 12, 2014 00:28:57

Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/ • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post458

Copenhell 2014: TYR på Hades

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, June 12, 2014 00:02:58
Køb billeder fra koncerterne på http://jenspanduro.dk/copenhell-2014/

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post457

En formiddag med Løkke på Borgen: Redaktionelle billeder for Jyllands-Posten.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, June 04, 2014 10:43:55


Tirsdag den 3. juni var udråbt til venstreformand Lars Løkke Rasmussens skæbnedag.

Først møde med lederne af partierne på den borgerlige fløj, dernæst møde i venstres folketingsgruppe og sluttelig hovedbestyrelsesmøde i Odense.

Jeg blev bedt om, for Jyllands-Posten, at dække de to første møder på Borgen.

Jeg kommer ikke så ofte på Christiansborg som før i tiden, så da jeg spurgte om vej til Lars Løkkes kontor, fik jeg blot at vide, at jeg skulle op på anden sal og gå efter lyden.

Lyden af journalister og fotografer, småsnakkende og afventende foran en lukket dør.

Der var nu ikke så mange som ventet, blot DR og TV2, der sendte live hvert andet øjeblik, en lille håndfuld journalister fra det faste pressekorps og så en fotograf fra Scanpix.

Jeg gjorde mine kameraer og computer parat og ventede.

Mødet var tilsyneladende begyndt og vi ventede blot på, at en eller anden skulle komme eller gå.

Senere ankom Politikens og Informations fotografer også.

Den første der kom ud fra mødet var Peter Christensen, der straks fik mikrofoner og kameraer stukket op i ansigtet.

Dernæst var det Hans Christian Schmidt og Inger Støjberg, der kom ud og blev passet op.

Endelig kom dagens hovedperson ud, men gik blot gennem flokken uden et ord.

Jeg skulle lige koordinere noget med redaktionen, så jeg trak mig lidt væk for, at tale i telefon.

Da jeg var lige ved, at afslutte samtalen hørte jeg en stemme bag mig:”Kan jeg lige komme forbi”

Jeg havde stillet mig i den smalle korridor ved trappen og elevatoren og bag mig ville Lars Løkke gerne hen til mødet igen!

Hurtigt på med røret og kameraet skudklart og så ellers hurtigt hen foran Løkke og nå og skyde nogle få skud inden han smilende forsvandt ind bag den lukkede dør.

Nu nærmede sig tiden for gruppemødet og jeg pakkede derfor min computer ned i rygsækken og stillede den ved en bænk hvor jeg lige kunne gribe den når Lars Løkke engang kom ud fra mødelokalet og skulle hen til gruppeværelset.

Stor ståhej da det endelig skete. Spindoktoren havde været ude og bede om, at give formanden fri passage når han endelig kom ud, hvilket ikke rigtigt skete.

Men de fik ham gelejdet op ad trapperne i det ene hjørne alt i mens vi småløb hen ad gangen og rundt om hjørnet til paternosterelevatorerne, hvor gruppeværelset ligger.

Her var der opsat bånd, som vi pænt skulle stå bag.

I forvejen stod der en del, så jeg fik mig allernådigst mast ind og om i anden række hvor jeg lige kunne skyde ud mellem en journalist og en tv-fotograf.

De menige medlemmer af folketingsgruppen ankom, enkelte gik videre og enkelte stillede op til korte interview.

Endelig kom dagens hovedperson ud af elevatoren.

Han talte kort med den journalist som stod foran mig, så jeg stod egentlig meget godt.

Da deltagerne var gået ind til mødet gik jeg hen og satte mig og lavede en stak billeder og sendte ind.

Der er to døre til gruppeværelset.

Den ene er der hvor paternosteren er og hvor den ene afspærring var, den anden, som blev brugt ligger i en lille gang mellem to branddøre.

Af en eller anden grund måtte vi ikke stå bag båndet overfor denne dør, men var henvist til et bånd på modsatte side af gangen på den anden side af branddøren.

Her kunne jeg stå helt alene, så jeg ville kunne få Løkke når han kom ud fra mødet og skulle hen og tale med journalisterne igen.

Det blev til halvanden times venten, to skud og så ellers redigere og sende ind, inden jeg kunne forlade galehuset og bevæge mig mod Østerbro. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post456

jj

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, June 04, 2014 10:40:40
/

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post455

Portrætter af en møbelsnedker: Redaktionelle fotos for Horsens Folkeblad.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, June 04, 2014 10:40:24


Tidligere på året skulle jeg lave portrætter til en artikel om en nyudlært møbelsnedker for Horsens Folkeblad.

Kristian, som han hed, var udlært hos en snedkermester, der har været med til, at renovere et af de kongelige palæer på Amalienborg.

Desværre blev der ikke givet tilladelse til, at jeg kunne komme derind og tage billederne.

Derfor måtte jeg lave dem i Kristians lille lejlighed på Frederiksholms Kanal, hvor der er nogle studieboliger i en af de gulkalkede ejendomme der ligger en del af i det område.

Også en ganske fin location, dog lidt mørk.

Vi fik en kop kaffe og talte lidt om det ene og det andet.

Journalisten havde været der tidligere og jeg ville gerne lige høre lidt om hvad de havde talt om.

Det skulle gerne være nogle billeder med lidt om det at være møbelsnedker skulle indgå.

Kristians svendestykke, et skrivebord, stod i lejligheden, så nogle af billederne blev af ham og bordet.

Som en tradition i det firma Kristian er udlært i, havde han fået en kæmpehøvl.

Denne udformet som en megabass, da Kristian spiller i sin fritid, så den måtte jeg også lige have nogle billeder af.

Jeg sluttede af med nogle billeder i gården inden jeg kørte hjem. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post454

RegLabs årskonference 2014: Video for RegLab i samarbejde med TheView Market Access Agency.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, May 20, 2014 14:26:59

Torsdag den 8. maj skulle jeg sammen med Bastian og Magnus fra TheView lave video fra RegLabs årskonference, der blev holdt på AFUK (Akademiet for utæmmet kreativitet) på Enghavevej.

RegLab er et netværk indenfor regional erhvervsudvikling og de holder blandt andet denne årlige konference hvor der er oplæg fra forskellige personer indenfor faget.

Vores opdrag var dels at lave en stemningsvideo fra dagen og dels lave en interviewfilm med hver af de fire oplægsholdere.

Vi ankom i god tid inden deltagerne ville begynde at strømme ind.

Vi havde fået skolens biograf til dels opbevaring af vores grej og dels til filmning af de fire interviews.

Derfor begyndte vi med at sætte lys op til interview og få indrettet ”studiet” og sat vores stativer op og lavet kameravinkler.

Da det var gjort var det tid til, at kigge på den store sal hvor selve konferencen skulle holdes.

AFUK har til huse i de samme fabriksbygninger som Copenhagen Skatepark, som er højtloftede med masser af ovenlysvinduer.

Jeg havde taget mit 1D med, som jo ikke kan lave video, som vi satte op til, at tage et billede hvert tiende sekund dagen igennem, oppe fra en balkon i salen.

Herfra kunne vi dække ankomstområdet og dele af salen.

Vi havde regnet med at batterierne i fjernbetjeningen, som er den, der styrer tidsintervallet, ville gå død, men da jeg hentede kameraet da vi pakkede sammen ved 16.30-tiden kørte det stadig!

Så havde vi noget til en timelapse.

Bastian og jeg var bevæbnet med hvert sit DSLR, en 7D og en 5D og vi havde på forhånd lavet en plan.

Gæsterne ankommer, registrerer sig, tager materialer og brochurer, kaffe og står eller sidder og snakker.

Artistoptræden af skolens elever skulle dækkes og vi skulle have nogle klip af hvert oplæg og så som sagt de fire interview.

Vi havde sat en digital optager på lydanlægget, så vi fik alt hvad der blev sagt fra scenen og så optog vi ellers med påmonteret eller indbygget mikrofon.

I ”studiet” havde vi også en digital optager, med knaphulsmikrofon og så to kameraer på.

Det gik slag i slag, så når oplægget var færdigt kunne vi lave interviewet og stadig nå ind og billeddække det efterfølgende oplæg og så igen lave interview.

Til sidst fangede vi nogle af deltagerne og fik dem til at fortæller om deres indtryk fra dagen.

Jeg skulle kun optage og så klippede TheViews medarbejdere det sammen og Bastian lavede grafikken.


www.theviewagency.com


www.reglab.dk

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post453

Krønikenvilla i Jægersborg: Boligreportage for Berlingske/MediaMovers

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, May 20, 2014 14:04:31

I Jægersborg ligger nogle rækkehuse i gule mursten.

Et af de større af slagsen blev brugt som location i tvserien Krøniken på DR.

Det var nu ikke et af de huse vi skulle besøge i dag, men et mindre et i anden række.

Ikke at det gjorde ringere, at det lå i anden række, tværtimod, for det gjorde, at der var direkte adgang til søen bagved bebyggelsen.

I huset skulle vi tale med ejeren, der arbejder hos Vitsø, der importerer og forhandler et tysk reolsystem designet sidst i 50’erne.

Huset var derfor fyldt med forskellige udgaver af reolsystemet: garderobe, reoler, skabe, tvbord mm.

Mens journalisten og ejeren satte sig i stuen og begyndte interviewet bevægede jeg mig op på førstesalen og begyndte at fotografere.

Nedenunder var stue, spisestue og køkken ud i et så jeg begyndte i køkkenet og entréen og fotograferede det indtil jeg måtte bede to af ejerens kollegaer, der havde hjemmearbejdsdag sammen med hende om at rejse sig fra spisebordet, så jeg kunne fotografere her.

Endelig gik journalisten og ejeren ud i haven, hvorefter jeg kunne fotografere resten af underetagen.

Ude i haven lavede jeg dels nogle billeder af haven, huset og nogle portrætter af ejeren.

Inden vi kørte lave jeg nogle billeder af husets front.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post452

Portrætfotografering i studiet: familieportrætter.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, April 09, 2014 10:52:52


I sidste måned havde jeg en familie til fotografering i studiet.

Far, mor og to børn.

Jeg havde sat en softboks som hovedlys og en hvid baggrund op.

Der er meget forskel på, at fotografere familier med børn.

Her er børnenes alder og engagement (læs: forældrenes egne forventninger til, at barnet kan sidde stille) afgørende.

Børnene til denne session var 6 måneder og 3 et halvt.

Min bekymring her var især babyen.

Men der var ingen problemer med dels at fotografere børnene sammen og babyen alene.

Babyen blev placeret først på gulvet og efterfølgende på et langhåret skind og så tog vi den derfra.

De to børn sammen var også ret vellykket.

Det var først i slutningen af fotograferingen, at begge børn begyndte at blive lidt ukoncentrerede (hvilket er ganske naturligt) men der havde vi fået de gode billeder i kassen.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post451

Utzonvilla i Vedbæk: Boligreportage for Berlingske/MediaMovers.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, April 01, 2014 13:57:03

I marts måned var jeg på endnu en opgave for MediaMovers, der blandt andet laver boligtillægget for Berlingske.

Sammen med en journalist skulle jeg til Vedbæk og besøge Anne Katrine, der sammen med sin mand og tre børn, bor i en villa Jørn Utzon tegnede i 50erne.

Det var et hus på godt 160 m2 i halvandet plan (1. salens areal var ikke så stort som stueplanet) og gennemrenoveret fra a til z.

Mens journalisten og Anne Katrine talte sammen og jeg lyttede med på et halvt øre, gik jeg i gang med at fotografere.

Jeg havde taget stativ med, hvilket jeg oftest kun har når jeg tager gruppebilleder, for at kunne sætte kameraet i vatter og undgå for mange styrtende linjer.

Det er faktisk en del år siden jeg har lavet en decideret boligreportage, som var noget jeg lavet en del af i min praktiktid på Jyllands-Posten.

Helt glemt er det ikke og da jeg som sagt samtidig med fotograferingen lyttede med på interviewet og her kunne høre hvilke detaljer de talte om, kunne jeg fotografere de ting.

Jeg tog både detaljefotos og oversigtsbilleder, hvilket jeg synes er ret kedeligt rent fotografisk, men de viser meget godt hvordan rummene og huset som helhed er indrettet.

Jeg kan bedre lide de mere underfundige billeder, hvor man skyder med en dør eller et værelse uskarpt i forgrunden og har fokus på nogle detaljer i baggrunden.

Så den slags skød jeg en del af.

Mens journalisten og Anne Katrine talte sneg jeg mig udenfor og tog nogle billeder af huset set fra for- og baghave.

Inden vi kørte tog jeg også et par opstillede billeder af Anne Katrine. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post450

Årets Sanistålbutik kåret: pressebilleder til Saniståls medarbejderblad.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Tue, April 01, 2014 13:33:05


I midten af marts måned var jeg på opgave for Sanistål, en opgave jeg skulle tage for en af mine gode kollegaer i Jylland, der ikke selv kunne udføre den.

Sanistål sælger varer indenfor hovedsageligt vvsbranchen og har butikker landet over.

Deres butik på Prags Boulevard på Amager var kåret som dette års Sanistålbutik.

Derfor skulle jeg tage nogle billeder til virksomhedens personaleblad.

Min gode jyske kollega sagde, at det måtte godt være lidt crazy: ”noget med butikschefen i en trillebør, eller sådan noget!”

”Og gerne et portræt af ham, hvor han griner som en flækket træsko!” uddybede han.

Selv om butikken efter min mening har en anseelig størrelse består medarbejderstaben kun af fire mand inklusive butikschefen.

Eller rettere: af tre mand og en kvinde, som desværre var fraværende og derfor ikke kunne komme med på hyldestbillederne.

Nå men jeg fik hurtigt arrangeret en stige jeg kunne stå på og placeret de tre medarbejdere på hvert deres toilet og butikschefen holdende en pokal.

Efterfølgende skød jeg det før omtalte trillebørbillede (jeg må indrømme, at jeg aldrig var kommet på den idé) og til sidst hev jeg butikschefen udenfor til portrætfotografering. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post449

Billeder af Calle, en Staffordshire Bullterrier: Redaktionelle billeder for MetroXpress.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, March 19, 2014 09:42:21


Tirsdag aften var jeg i Køge for, at tage billeder af en hund.

Det var til historien om, at nu bliver en række hunderacer ”stuerene” igen, det vil sige at disse racer fjernes fra den observationsliste, de blev sat på i forbindelse med revideringen af hundeloven i 2010.

Så nu er Maria og Rasmus fra Køge glade.

Deres Staffordshire Bullterier, Calle på godt 10 år er en glad hund, hvilket jeg fik at mærke da jeg skulle fotografere den i familiens have.

Jeg havde i forvejen tænkt mig, at jeg skulle tage billederne udenfor, trods det faktum, at jeg først kom derned ved 18-tiden.

Men det var heldigvis stadig lyst og med lidt fill-in flash på var der rigeligt med lys.

Rasmus legede med Calle, mens Maria stod med datteren Astrid på armen.

På et tidspunkt lagde jeg mig ned på en plasticpose på græsset for ligesom, at komme i hovedhøjde med hunden.

Straks blev jeg og mit kamera overfaldet og snuset og slikket grundigt på af den legesyge hund.

Nå, men billeder fik jeg.

Da det var Maria, der udtalte sig i artiklen sluttede jeg af med nogle billeder af hende med Calle i snor ude på vejen.

Det blev onsdagens forsidehistorie. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post448

Reportage fra en blomsterbutik: Redaktionelle billeder til MediaMovers/Berlingske Boligen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, March 17, 2014 11:05:49


I tirsdags var jeg på besøg hos Louise Moestrup i hendes blomsterbutik på Farimagsgade.

Louise er hende, der har bundet buketten, som seere af tvserien Arvingerne har kunnet se ende med, at blive sprængt til atomer i indledningen.

Derfor skulle jeg sammen med en journalist lave en artikel om hvordan man selv binder flotte naturlige buketter.

Jeg skulle lave nogle billeder af de enkelte blomster og selve processen i at binde en buket.

Mens journalisten interviewede og jeg fotograferede blev vi til tider afbrudt af kunder, der lige skulle have en blomst eller en plante.

Nu er jeg ikke særlig blomsterkyndig, men kunne dog skelne de forskellige blomster, som jeg fotograferede på stålbordet, fra hinanden.

Men Louise bandt buketten, stod jeg på en stige bag hende og fotograferede hende arbejde.

Da buketten var færdig stillede vi den på en kasse midt i det store lokale og jeg tog nogle billeder af den.

Til sidst lavede jeg nogle opstillede portrætter af hende omgivet af de mange blomster i butikken, hvoraf det ene kom på forsiden af tillægget. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post447

Portrætfotos af Erik Larsen, ny formand for Svineproduktion: Redaktionelle portrætter for Landbrugsavisen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sat, March 08, 2014 10:33:39


Tirsdag morgen klokken otte i denne uge mødtes jeg med den nytiltrådte formand for svineproducenterne indenfor Landbrug og Fødevarer Erik Larsen, foran Københavns Hovedbanegård.

Dels er Erik en travl herre og dels ønskede avisen ikke nogle billeder af ”mand med svin”, ”mand med traktor” osv og da Erik pendler med toget til Axelborg, hvad var så mere oplagt end at fotografere ham på vej til arbejde.

Jeg lavede nogle opstillede portrætter af ham foran hovedbanen og så tog jeg nogle billeder af ham på vej med sin taske mod kontoret.

Trods den korte tid til opgaven blev der et godt udvalg af billeder. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post446

BNI uddannelsespunkt: Video til BNI Amager One.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, February 12, 2014 13:56:07


I sidste uge var jeg til møde med Kevin, der er indehaver af firmaet Furnitureteam, der som navnet antyder er et møbelfirma.

Kevin er meget aktiv i vores netværksgruppe og han havde spurgt om jeg ikke ville lave noget video, som kunne afspilles under vores såkaldte uddannelsespunkt, hvor vi hver uge bliver klogere på, at få noget ud af vores medlemskab af BNI.

Således havde jeg taget mit 5D med, samt et stativ og en lydoptager.

Det Kevin skulle sige varede godt et minut og det var meget simpelt.

One take med et enkelt tilt ned til hans tilskadekomne ben og de krykker han skal støtte sig til efter et fald på en trappe.

Jeg satte mikrofon på hans skjorteflip og gav ham lydoptageren i lommen og satte kameraet i gang.

Efter et godt minut, var det slut og den sad lige i skabet, så der var ikke grund til yderligere optagelser.

Efterfølgende holdt vi vores møde og efter det kørte jeg på kontoret og redigerede. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post445

Pressemøde med Mette Frederiksen: Redaktionelle billeder til Malerforbundet.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, January 13, 2014 16:25:57


Fredag formiddag trak jeg i arbejdstøjet, nærmere betegnet sikkerhedssko og sikkerhedshjelm.

Jeg skulle til pressemøde med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen på byggepladsen på Gartnergården, der er en af de gule bygninger, der ligger ved indgangen til Frederiksberg Have, når man står ved runddelen.

Der var en del, der blev klædt som jeg og vi stavrede alle op hvor pressemødet skulle holdes i taghøjde.

Her var der under overdækningen et stort trædæk hvor der var god plads til de omkring 40 tilstedeværende.

Mit opdrag var dels at fotografere ministeren og dels malerforbundets formand Jørn Erik Nielsen, der også er formand for BAT kartellets arbejdsmiljøudvalg.

Og arbejdsmiljø var hvad mødet handlede om.

Der er for mange arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen og det skulle der sættes fokus på.

Jeg introducerede mig til Jørn, så han lige var briefet om, at jeg gerne så ham så tæt på ministeren som muligt, så jeg kunne få dem begge i samme billede.

Det skulle vise sig ikke, at blive noget problem.

Både ministeren og formanden skulle tale og stod således ganske tæt ved hinanden og senere talte de også sammen.

Så efter en lille halv times tid afleverede jeg hjelm og sko nedenfor bygningen og tog på kontoret og lavede billeder. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post444

Portrætbilleder fra endnu en kostald: PR Billeder for Alltech.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, January 13, 2014 16:22:02


Årets anden opgave viste sig, at ligne den første jeg lavede for Landbrugsavisen.

Ligesom den opgave var årets anden opgave for Alltech, der er leverandør indenfor foder til landbruget, også på en location ude på landet.

Turen gik til Præstø, blot få timer efter, at jeg var blevet kontaktet af en kommunikationsmedarbejder fra firmaet.

Opgaven lød på, at skyde 4-5 billeder fra dette landbrug, med fokus på de bløde værdier.

De fremsendte billeder fra mailen viste glade naturlige mennesker i omgang med dyr.

På vej sydpå, blev jeg ringet op af denne kommunikationsmedarbejder, der lige havde talt med en af firmaets sælgere, der skulle have møde med landmanden på gården, samme eftermiddag klokken 13.

Om jeg kunne nå, at lave mine billeder inden!?

Jeg ville lande kvart over 12.

Hm.

Jeg svarede modvilligt ja, og tænkte samtidig, at det kunne jeg ikke nå hvis de skulle have lidt forskelligt.

Så humøret var ikke højt da jeg kom.

Jeg havde fejlagtigt forstået på kommunikationsdamen, at det var sælgeren, der var skyld i den skredne arbejdsplan.

Men han skød skylden på kommunikationsdamen, hvilket i mine ører også lød rigtigt,

De er aldrig ude på gårdene, så de ved ikke hvilke forhold, der er under en fotooptagelse.

Da han så nævnte, at de var vant til et helt hold fra Irland med lamper og alt muligt, blev jeg sgu lidt svedig.

Havde godt nok lamperne med, men dem blev der ikke tid til, at sætte op.

Heldigvis var der i modsætning til stalden syd for Roskilde, noget mere lys i denne stald.

Landmanden, vis navn jeg ikke kan huske, stillede op til portrætter (der var blevet spurgt til reportage!), så jeg blev nødt til, at få ham til at lave noget manuelt.

Hvilket de ikke gør ofte, så han stod bare der og strittede med riven.

Jeg tror at kommunikationsdamen havde nogle idylliske billeder inde i hovedet af kvæg på grønt græs, rødkindede børn, en løs hund og en afslappet smilende landmand, der genner køer ind i en fold!?

Not.

Så jeg gjorde det bedst mulige på dette moderne landbrug på en vindblæst mark ved Præstø.

Da vi havde skudt lidt i stalden med landmanden og sælgeren på nogle af billederne, gik vi over til hvor ensilagen blev opbevaret, der modsat min barndoms oplevelser med smattet sødligt græs under presenninger, lå i tørre sammenpressede bjerge opdelt efter type.

Her skød vi nogle billeder af de to sammen med den repræsentant, der havde med ensilage at gøre, der netop var ankommet.

Pyha, det holdt hårdt med så meget foto på så kort tid.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post443

Reportage fra et landbrug i Jystrup: Pressebilleder til Landbrugsavisen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Fri, January 03, 2014 15:33:38

Årets første opgave kom på årets anden dag og bød på en tur til Jystrup syd for Roskilde.

Her skulle jeg fotografere Jesper Toftager, vis gård er eget af AP Pension.

Det er første gang dette sker i Danmark, at en pensionskasse køber en gård.

Jesper havde talt med mange banker, der ikke ønskede, at financieret hans køb af den fædrene gård.

Så nu ejer Jesper køerne, mens pensionskassen ejer jorden og ejendommen.

Det var en typisk dansk vinterdag i går med tunge skyer og regn, ikke oplagt til udendørs reportage.

Jeg mødte journalisten og Jesper i køkkenet i stuehuset, hvor de var i færd med interviewet da jeg ankom.

De gik med udenfor og ned i stalden.

Stor og mørk var den og ikke særligt oplagt til foto.

Jeg bad Jesper foretage sig noget manuelt, så jeg kunne få noget andet end blot opstillede portrætter.

Så han begyndte, at feje gangen og jeg skød løs.

Det vil sige, jeg skruede op på 1600 iso og hamrede flash i hovedet på den stakkels unge mand.

Nå, men det gik.

Bagefter gik vi ind mellem køerne, hvor Jesper mugede ud og senere ind bag de to automatiske malkemaskiner, hvor køerne selv kan gå ind og blive malket når de synes, at det er tid.

”Har du ikke nogle maskiner?”, spurgte journalisten.

Han havde fanget, at jeg ville have lidt mere liv på billederne.

Så omme bag en lade stod en rendegraver, som Jesper hoppede op i, mens jeg fotograferede.

Han startede den dog ikke og han var ligeså hurtigt nede fra førerhuset igen, som han kom op.

Inden jeg kørte tog jeg nogle opstillede portrætter af ham foran stuehuset fra to forskellige sider.

Efter råd fra Jesper kørte jeg ned forbi stalden og ud på vejen, der førte op ad en bakke hvorfra jeg kunne få nogle oversigtsbilleder af ejendommen.

Jeg endte med, at parkere og skyde fra fire forskellige steder, så der var lidt at vælge imellem. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post442

OKQ8 tankstation i Malmø: pressebilleder til OKQ8.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, January 02, 2014 10:37:36


Da jeg lavede billeder for Signio på tanken i Malmø, blev jeg også bedt om, at lave nogle billeder for OKQ8 nu da jeg var på stedet.

De havde i forvejen sendt en liste og en beskrivelse af de billeder de ønskede.

De skulle bruge nogle eksteriør- og interiørfotos af tankstationen, både med og uden personale på.

Billederne var meget lig dem jeg havde lavet af skærmene, bortset fra, at det her var hele rummet og bygningen jeg skulle have med og ikke kun detaljer i rummet. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post441

Displays hos OKQ8 i Malmø: billeder til Signio.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, January 02, 2014 10:29:26


Et par dage efter, at jeg tog billeder hos XL-Byg i Allerød var jeg en smut over broen og lave nogle lignende billeder på en tankstation i Malmø.

Opgaven var meget lig den anden, dog hang skærmene denne gang på væggene i butikken og nogle af dem var en del større end i byggemarkedet. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post440

Herlev Eagles vs Odense Bulldogs: Sportsfoto for Jyllands-Posten/Polfoto

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, December 22, 2013 15:07:15


Sidste gang jeg stod i en skøjtehal og fotograferede ishockey var før Nordsjælland Cobras gik konkurs og dengang aftenens hjemmehold hed Hornets!

Ved en hurtig søgning i Polfotos arkiv kunne jeg se, at den 22. december 2009 stod jeg ved isen og fotograferede aftenens udehold Bulldogs tæve Cobras 4-1 og en hurtig hovedregning siger altså fire år minus to dage!

Det var også med en vis spænding, at jeg kørte mod Herlev Skøjtehal.

Men ret hurtigt, fandt jeg ud af, at pressepladserne stadig er samme sted: bagerste række bag straffeboksene og at lyset stadig er ualmindelig godt i hallen.

800 iso bl 2.8 1/500, det får man sgu ikke meget bedre.

Det virkede faktisk som om jeg ikke havde været væk i mere end et par måneder.

Ned og stå mellem spillerboksene, hilse med et nik på træner, assistenter og hvem der nu er med på sådan nogle hold.

Indrømmet: første periode var opvarmning, men anden og tredje periode kørte det!

Jeg havde min 300 mm på mit ikke så brugte 1D mkIII og en 70-200 på 5D mkIII.

Fandt ret hurtigt ud af, at jeg stadig mest er til 300 mm og at 5Deren ikke egner sig til hurtig sport! • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post439

Årets bilimportør: pressebilleder for Renault Danmark.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, December 22, 2013 14:49:18


Årets næstsidste opgave fandt sted på Renaults kontor i Albertslund.

Tidligere på året var Renault blevet kåret som årets bilimportør og for dette havde de modtaget en statuette, som de gerne ville have foreviget til en pressemeddelelse.

Kontoret ligger i et industrikvarter på en sidevej til Roskildevej.

Her sidder en række medarbejdere i et storrumskontor og der udover er der en frokoststue, samt et par enkeltmandskontorer.

Alt i alt ikke nogen god setting for en fotografering.

På bagvæggen hang et Renaultlogo i plastik, der måtte gøre det ud for en baggrund på mine billeder.

Statuetten skulle fotograferes alene på et par billeder og ellers holdes af direktør Henrik Bang.

Jeg lavede en opstilling på nogle betamaxbånd (!) ovenpå en skærmvæg og kunne på denne måde få logoet i baggrunden.

Det fungerede ikke rigtigt, da man kunne ane, at det var videobånd statuetten stod på, så jeg måtte bruge en halvvæg, der gav en lidt mere spids vinkel på væggen med logoet, men det fungerede.

Efter lidt snak med pressechefen, kom direktøren og holdt statuetten på et par billeder.

Ikke stor kunst, men brugbart til formålet.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post438

Samme kontor – ny minister: Portrætfotos af Dan Jørgensen for Landbrugsavisen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, December 22, 2013 14:48:59


Tidligere i 2013 var der en regeringsrokade, der betød at fødevareministeren blev Karen Hækkerup.

Dengang var jeg oppe og lave et såkaldt tiltrædelsesinterview med hende.

Efter endnu en rokade var der en ny minister i stolen, denne gang en mand: Dan Jørgensen.

Ham skulle Landbrugsavisen også have nogle billeder af til et tiltrædelsesinterview.

Modsat sin kvindelige forgænger havde Dan Jørgensen fået indrettet kontoret og hængt billeder op.

Der stod dog stadig nogle gaver, som må have været fra da han tiltrådte.

Vi havde en halv time og jeg havde aftalt med journalisten, at jeg så tog nogle opstillede portrætter inden de gik i gang med samtalen og så kunne jeg tage nogle billeder når de talte.

Så undgik vi, at bryde interviewet, så der var mest mulig tid til samtale.

Jeg satte en bouncet flash med gulfilter på bordet og lod den bestemme hvidbalancen i billedet.

Der var godt nok vinduer bag ministeren, men da det var overskyet var det begrænset i forhold til vis solen havde skinnet.

På den relativt korte tid, nåede jeg at skyde en del billeder og kunne således forlade ministeriet med tilfredshed.

Jeg tror journalisten synes, at hun havde fået for kort tid.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post437

Opgave for Tandlægehuset i Slangerup: profilbilleder og hjemmesidefotos.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Sun, December 22, 2013 14:48:22


I slutningen af sidste år skulle jeg sammen med Henrik Kofoed fra netdirect.dk levere indhold til et tandlægehus i Slangerup.

Henrik satte siden op og jeg tog billederne.

Der skulle dels tages profilbilleder af medarbejderne og dels af nogle arbejdssituationer.

Der er i alt otte tandlæger, klinikassistenter og tandplejere i huset.

Vi havde på et møde før fotograferingen talt om hvilke billeder de ønskede og hvilke billeder der var mulighed for, at tage.

I løbet af en formiddag blev det til billeder i receptionen, på de forskellige klinikker, røntgenapparatet, personalefotos og afslutningsvis et gruppebillede udenfor.

Ved nogle af fotograferingerne er det patienter, der er på billederne og andre er det en af medarbejderne, der måtte træde ind i rollen som patient, da man gerne ville have flere aspekter af tandbehandling og –pleje illustreret.

Profilbillederne er taget i miljø, så der ikke blot er en bar væg som baggrund.

Det synes jeg er et oplagt valg til en tandklinik og for øvrigt også mange andre virksomheder.

Men her skal billederne helst tages den samme dag, så der er en nogenlunde chance for, at få dem til, at fremstå ens.

Jeg måtte dog fotografere på flere af klinikkerne, så helt ens er billederne dog ikke.


www.tandlaegehuset.nu


www.netdirect.dk • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post436

Madfotografering hos BioMio på Halmtorvet: Reklamefotos til SPOTdeal.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, December 18, 2013 10:09:12


I sidste uge blev jeg ringet op af en af mine mange netværksforbindelser, der nu arbejder hos SPOTdeal, som jeg faktisk ikke vidste var en del af JP/Politikens hus.

De skulle bruge nogle billeder af dels brunchen og en ret hos BioMio på Halmtorvet.

Der skulle tages nogle madbilleder og nogle stemningsbilleder fra restauranten.

Jeg ankom i søndags lige da de åbnede for brunchen klokken 11, så der dels var frisk mad i buffeten og dels ikke var for mange kunder.

Efter aftale med køkkenchefen tog jeg nogle billeder af deres buffet, mens han lavede nogle tallerkener med udvalg af denne, som jeg kunne fotografere separat.

Aftalen var at jeg selvfølgelig skulle spørge om lov til, at fotografere gæsterne, hvilket ikke viste sig, at være det store problem: ingen af dem jeg spurgte sagde nej.

Køkkenchefen kom med to aflange tallerkener og et skærebrædt, der skulle fotograferes.

Jeg lavede nogle forskellige opstilling på et løst skærebrædt, som jeg kunne sætte anretningerne på, på bordene ved vinduet og inde i restauranten.

Bagefter skulle jeg tage billeder af restaurantens ”Fitnesswok”, som skulle være et tilbud for sig.

For variationens skyld tog jeg billeder mens kokken tilberedte retten og lagde det tilrette på tallerkenen.

Denne ret blev også fotograferet flere forskellige steder i restauranten.

Det var lidt nemmere, at fotografere denne ret da det dels kun var en tallerken og at denne var rund i stedet for brunchens aflange.

Jeg sluttede af med lidt flere stemningsbilleder, denne gang på stativ og med lang lukkertid. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post435

Tipslørdag med Werge og Frimann: redaktionel opgave for Vejle Amts Folkeblad.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, December 09, 2013 13:12:59

I lørdags var jeg sammen med en journalist fra VAF på besøg i Viasats studier i Jenagade på Amager.

Sidst jeg var her for omkring 10 år siden, var da Peter Schmeichel havde sin gang her, nu skulle vi lave en historie om det relancerede Tipslørdag med fodbold fra England.

Da jeg kom var holdet bag i fuld gang.

Programmet skulle begynde klokken 13 og første kamp 45 senere, så der var hektisk aktivitet i og udenfor studiet.

Inde i studiet var der ud over journalisten og mig, tre kamerafolk, en produktionsleder og de to værter Carsten Werge og Per Frimann.

Modsat filmoptagelser, kunne jeg her fotografere mens de sendte live, når jeg selvfølgelig ikke gik i vejen for kameraerne!

Så jeg skød en masse forskellige skud både on og off camera, gennemgang af manus, research på iPad, sminke osv.

Imens det hele foregik fortalte produktionslederen os om hvordan en sådan produktion er bygget op.

I studiet var der rimeligt roligt, selv om der skulle lægges op til indslag, laves telefoninterview og alt muligt andet.

Ude i kontrolrummet, der var bemandet med 10-12 personer virkede det ene anelse mere hektisk, men der var styr på det og produceren og redaktøren kunne deres kram.

Efter den første kamp, mellem Manchester United og Newcastle, gik i gang var det tid til, at lave noget ude i kontrolrummet.

Per Frimann skulle lave højdepunkter fra første halvleg og sad sammen med en og fandt og speakede det.

Inde i studiet var der sat stole op, så han bagefter, sammen med sind medvært, kunne sidde og se kampen og følge lidt med i den.

Da jeg havde skudt nok lavede jeg billeder færdige og kørte hjem. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post434

Interview med Poul Erik Jørgensen, Nykredit: fotoopgave for Landbrugsavisen.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Mon, December 09, 2013 12:53:44

Torsdag eftermiddag skulle en journalist fra Landbrugsavisen interviewe Poul Erik Jørgensen fra Nykredit.

Interviewet skulle foregå i den nye bygning Krystallen, som Nykredit har fået opført overfor deres ”gamle” hovedsæde ved Politigården i København.

Da jeg ankom var der lidt forvirring omkring hvor Poul Erik befandt sig, men det viste sig, at journalisten var kommet en times tid før mig og derfor var i fuld gang med interviewet da jeg blev vist ind i et futuristisk udsende mødelokale oppe i huset, med en bankbokslignende dør.

Der var forholdsvis mørkt i lokalet med mørke vægge og gulve og et mørkt mødebord oplyst af spots i loftet.

Jeg satte en flash op på bordet overfor Poul Erik og bouncede den op i loftet/væggen og fik løftet skyggerne lidt.

Journalisten sad lige overfor Poul Erik og jeg kunne således skyde over skulderen på ham og få nogle billeder mens de talte sammen.

Avisen ville også gerne have nogle arkivbilleder, så jeg skød nogle umiddelbart udenfor mødelokalet og nede i receptionsområdet.

Til sidst gik vi ud i skumringen og skød nogle stykker med bygningen i baggrunden. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post433

Den nye danske kreativitet 2: Konferencebilleder for POLFOTO/Creative Circle.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, November 21, 2013 10:49:34


Onsdag den 20. november blev anden konference indenfor reklamebranchen skudt i gang i Pressen i Politikens Hus.

Som ved sidste konference i september, holdt en række personer fra den danske reklamebranche oplæg om tingenes tilstand indenfor samme branche.

Min opgave var som sidst, at fotografere oplægsholdere, tilhørere og lave stemningsbilleder.

Jeg satte min Mac op ved et bord og kunne således redigere billeder løbende.

Denne gang varede seancen kun fra klokken 8 til 12 med fem talere, ellers var det samme setup som sidst, dog med et tilsvarende mindre publikum, men stadig med hyggejazz ved indgangen. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post432

Interview med Peter Schmeichel: Redaktionelle billeder for PA Images/The Sun.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, November 14, 2013 11:39:41

Fredag den 1. november var jeg ude på Hilton ved lufthavnen for, at tage nogle billeder af Peter Schmeichel.

Gennem Polfoto var jeg blevet booket til, at fotografere den tidligere målmand, der skulle interviewes til den engelske avis The Sun af journalisten Charlie Wyett.

Aftalen var klokken 12.00 og jeg kom et kvarter i cirka og efter kort tid fandt jeg Charlie.

Det viste sig senere, at Peter var kommet omtrent samtidig med at jeg mødte Charlie, men vi var gået fejl af hinanden, så interviewet begyndte først 20 minutter over 12.

Nå, men det er altid noget skidt med fotos under et interview i en cafe, restaurant eller som her i lobbyområdet på et hotel.

Der var højt til loftet og så mørkt, at jeg skulle have flash på, som jeg så ikke kunne bounce op ad.

Men ved siden af bordet var en halvvæg mellem os og restauranten, som jeg kunne bruge som reflektor.

Under det meste af interviewet stod jeg bag Charlie og skød når Peter sagde noget, lyttede eller i øvrigt havde et godt ansigt.

På et tidspunkt, da der var gået det meste af en time og jeg var blevet lidt utålmodig, spurgte jeg om en pause og lidt tid til nogle billeder udenfor.

Peter Schmeichel så noget overrasket ud og sagde, at han ikke engang vidste at der ville komme en fotograf!?

Nå, men jeg ventede pænt små 20 minutter mere inden jeg fik to – tre minutter ude i det efterårsgrå Kastrup, der umiskendeligt lugtede af lufthavn, hvor end jeg pegede mit kamera hen.

Hm.

Skød på blænde 2 for i det mindste, at udelukke lidt af baggrunden, så det blev nogenlunde. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post431

Displays hos XL-Byg i Allerød: billeder til Signio.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 14:15:12

I oktober måned fik jeg til opgave, at lave nogle billeder til firmaet Signio, der laver skærme og displays til butikker, hospitaler, restauranter, lufthavne og mange andre.

De skulle til en kundecase bruge billeder fra XL-Byg i Allerød.

De skærme jeg skulle fotografere var placeret i ophæng fra loftet og hang i knap 3 meters højde.

Jeg havde ikke fået min stige med ind i butikken, men den slags er ikke noget problem i et byggemarked.

Der var ikke ret mange mennesker i butikken og jeg ville gerne have noget liv i billederne, så jeg måtte selv agere model på nogle af billederne.

Jeg fotograferede skærmene med både min 24 mm og 50 mm med stor blændeåbning, så baggrunden blev tilpas sløret og dermed fremhævede skærmene i billederne.

Den ene hang nede i butikken og den anden hang over kasselinien og her fik jeg en ekspedient til, at ekspedere en af sine kollegaer, så der kom noget liv i de billeder, der blev skudt med 24 mm. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post430

wm nld

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 14:14:21
-

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post429

Bryllupsfotografering: Mark og Kamillas bryllup på Næsbyholm Slot.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 13:59:29

Den 12. oktober var jeg hyret til heldagsbryllup af Mark og Kammilla, der skulle vies i Næsby Kirke og holde fest på det nærliggende slot Næsbyholm.

Jeg ankom ved 11-tiden og gik op i brudesuiten hvor bruden og et par af hendes veninder var ved, at få det glatte lag (læs: få lagt makeup!)

Senere ankom brudens tre børn, der skulle klædes behørigt til den store begivenhed.

Slipseknuderne hjalp venindens mand med.

Da bruden var blevet iført det store skrud, kørte jeg den lille kilometer op til kirken, hvor gommen tog imod gæsterne.

Præsten var helt cool: du kan fotografere det du vil – bare du ikke træder op på trinnene til alteret!

Der udover fik jeg den for gæsterne ringeste plads, klemt godt inde af prædikestolen, på allerforreste række.

Så kunne jeg lige tage to skridt til venstre og skyde seancen!

Da gæsterne var på plads måtte bruden afhentes i bil, da kusken med hestevognen havde brændt hende af.

Der udover fik vielsen som planlagt og jeg fik fotograferet den obligatoriske riskastning inden problemet med afhentning af parret skulle løses.

Kusken havde endegyldigt meldt afbud, så en opringning til Slottet sørgede, til stor morskab for alle, for afhentning i en Peugeot 205 cabriolet, ført af en ung mand.

Tilbage på slottet var der reception og bryllupskage og nogle sandwiches (også til fotografen!)

Efterfølgende tog vi bryllupsbilleder ude i slottets have.

Næste programpunkt efter dette var en velkomstdrink inden middagen, så jeg fik lige tid til, at lægge billeder ind på Mac’en og danne mig et overblik over materialet.

Mens gæsterne og parret sippede bobler, linede jeg op til gruppebillede i haven udenfor.

Det var overskyet og mørket kom så småt snigende her mellem 17.30 og 18.00 hvor billedet skulle tages, så jeg satte en enkelt 500 watts lampe op.

Jeg lavede som sikkerhed for eksponeringen af baggrunden nogle billeder inden gæsterne linede op.

Efter gruppebilledet pakkede jeg hurtigt sammen og fik foreviget bordene, menukort og blomster inden gæsterne kom ind i festsalen.

Det jeg skulle koncentrere mig om nu var talerne, når parret blev ”tvunget” op på stolene og kysse, når enten bruden eller gommen forlod lokalet og så gæsterne bordene rundt.

Toastmasteren havde lagt en plan således at talerne kom mellem retterne.

Så havde jeg også tid til, at sætte mig i køkkenet og smage på menuen.

Lidt billedredigering ind imellem blev det også til.

Ved 23.30 tiden var det tid til brudevals og herefter var det hjemad til København. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post428

Nikolaj Kopernikus i elbil: Pressebilleder for Renault Danmark

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 13:50:44

En fredag først i oktober skulle jeg tage billeder af skuespilleren Nikolaj Kopernikus og den Renault Zoe elbil han som elbilambassadør havde fået til låns et år.

Vi mødtes i Kødbyen, hvor han senere skulle til prøver på det afsnit af Barnaby, der skal optages her i Danmark.

Han havde afsat en times tid til foto, så vi rullede på hans opfordring ud i bag H.C. Ørstedsværket hvor der måtte kunne findes en god baggrund, som han sagde.

Det blev til et trådhegn og nogle efterårsgule træer.

Det er svært ikke, at falde i klassikerfælden, når man skal fotografere en mand og hans bil.

Det gjorde jeg også, for det er sgu svært.

Hvad dælen skal man gøre.

Vi prøvede til stor moro for Nikolaj, at lave et billede hvor han sparkede dæk, men det duede slet ikke.

Så det blev ret klassisk.

Jeg tog også nogle kørebilleder både fra passagersædet og bagsædet, så vi fik noget interiør med.

Nikolaj droppede mig af ved kontoret på vejen tilbage. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post427

Arkitektfotografering: Belysning til Glamox Luxo katalog.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 13:50:10


Opgaven til lampefirmaet var som sagt tre opgaver i en og anden opgave var belysning i en daginstitution i Vestre Teglgade i Teglholmskvarteret bag Lemvigh Müller, som de fleste nok kan se når de passerer ude på Vasbygade.

Faktisk var jeg i institutionen to gange!

Første gang alene og da jeg introducerede mig for lederen og sagde at jeg skulle fotografere lamper viste han mig nogen, som jeg fotograferede overalt i huset.

Det viste sig bare, at der var to lampefirmaer, der havde leveret belysning til institutionen, hvilket lederen ikke havde tænkt på.

Så jeg havde fotograferet de forkerte lamper!

Så er det jo dejligt, at firmaet erkender at de har glemt, at koordinere med fotografen hvilke lamper de har leveret og blot siger: du fakturerer bare en gang til!

Yes!

Og så havde de sendt en flink mand ud for at ledsage mig, bare for en sikkerheds skyld.

Det kunne så have været en plage, at have en repræsentant til, at rende i røven på mig, når man arbejder, men!

Det var faktisk ret godt.

Han kom med fine input og skudidéer og vi fik snakket en del mens jeg arbejdede.

Institutionen var nyanlagt i en gammel kontorbygning.

Og da jeg først hørte om opgaven tænkte jeg: gammel kontorbygning i det kvarter er lig med: højloftede lokaler med store glaspartier og rå gulve.

Der blev jeg slemt skuffet.

Ejendommen var metervare af den værste skuffe, som man ser det i industrikvarterer overalt.

Men indvendig: det var en overraskelse.

Man glemte helt hvilket grim bygning institutionen var placeret til.

Nyt over det hele og med utraditionel indretning, så det var en lyst at arbejde.

Da jeg havde sagt farvel til lampemanden, satte jeg kursen mod SIF-Hallen i Klampenborg.

Her skulle jeg fotografere lamper i en idrætshal.

Jeg henvendte mig på halkontoret og til min rædsel, og med institutionen in mente, sagde damen jeg talte med, at de ikke var helt sikre på hvilken hal det var jeg skulle fotografere!

Jeg havde fået, at vide, at det var nyopsat lys i en træningshal, at det var vandalsikret, så det kunne tåle bolde, og det var det!

Men da der i den anden hal var nogle nyere armaturer, der hang i ledninger fra loftet, blev vi enige om, at de fastmonterede armaturer i hallen hvor badmintontræningen skulle til at gå i gang, måtte være de rigtige.

Nå, men fat i kameraet.

Aftale med træneren hvor jeg måtte stå og gå og fortælle, at ingen børn ville blive genkendelige, da jeg kørte med lang lukkertid og så i gang.

Efter tre kvarters tid i hallen pakkede jeg sammen og gik ud til bilen.

Her fik jeg et opkald fra arkitekten, som var kontaktperson på opgaven, som bekræftede, at det var den rigtige hal jeg havde fotograferet i!

Pyha!

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post426

Produktfotografering: Henning Larsen lampe til Glamox Luxo katalog.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 13:49:34


I begyndelsen af oktober fik jeg tilbudt en opgave fra en god kollega, der ikke havde plads i sin kalender.

Dejligt.

Opgaven lød på fotos til lampeproducenten Glamox Luxo.

Det var faktisk tre opgaver i en.

Jeg skrev sammen med journalisten, der havde lavet teksterne til katalogerne og fik tilsendt nogle billedeksempler fra min kollega og på den måde fik jeg en god fornemmelse af stilen i billederne.

Den første opgave skulle udføres på Henning Larsens tegnestue på Vesterbro og drejede sig modsat de to andre opgaver om fotos af en lampe og ikke belysning monteret i en bygning.

Kontaktpersonen på tegnestuen havde udset sig nogle locations til fotos af lampen og jeg kunne stort set bare gå i gang.

Lampen er en serieproduceret lampe, men tegnestuen har fået den fremstillet i en speciel farve til firmaet.

Jeg vidste godt, at det var en arkitektlampe og når jeg tænker på en sådan får jeg et billede i hovedet af en gammel Luxolampe, som jeg havde på mit værelse.

To parallelle arme, nogle fjedre og et rimeligt stort lampehoved.

Henning Larsen lampen var tynd og med et meget lille lampehoved.

Altså ikke rigtig noget der fylder noget i et billede taget on location.

Nå, men jeg fik den stillet på et bord og lod lyset fra Vesterbrogade overstråle baggrunden og stillet skarpt på lampehovedet.

Efterfølgende lavede jeg nogle billeder med medarbejdere i baggrunden.

Fik under vejs lidt hjælp af kontaktpersonen til, at flytte rundt på borde og stole i tegnestuen, så den del gik rimeligt godt.

Jeg skulle bare koncentrere mig om, at lave nogle gode billeder.

Det var en svær opgave, som kunden efterfølgende synes rigtig godt om. • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post425

Portrætfotografering hos BLS Capital i Nærum.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Thu, October 24, 2013 13:48:17

Sidst i september fik jeg en henvendelse fra et fondsmæglerselskab i Nærum. De skulle bruge et billede af hver af de to direktører i firmaet til nogle artikler, der skulle bringes i et tidsskrift om økonomi.

De havde egentlig ikke rigtigt gjort sig nogle tanker om hvad de kunne tænke sig, bortset fra, at det ikke skulle være på ensfarvet baggrund.

På øverste etage af den bygning firmaet havde til huse i på noget, der må være en gammel herregård eller et gods, var der et stort rum med sofagruppe, mødebord og et lille køkken.

Jeg stillede en lampe op som hovedlys og en anden, som jeg bouncede op i de skrå vægge, så den gav lys til både lokalet og motivet.

Jeg tog et portræt af de to enkeltvis og efterfølgende lavede jeg et portræt af dem begge sammen.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post424

Kalles Kaffe, 4 x 35 og Helges Pølser: Pressebilleder for Danske Bank.

NyhederPosted by jenspanduro.dk Wed, October 02, 2013 12:51:45

Mandag morgen stillede jeg i Laksegade hvor to Piaggio scootere stod opstillet og personalet klar til, at stille jakkesættenes kaffetørst.

Jeg var blevet bestilt til, at lave pressebilleder i forbindelse med Danske Banks lancering af teststeder til betaling med appen MobilePay.

En journalist fra deres kommunikationsafdeling skulle lave video og så skulle jeg så skyde nogle stillbilleder.

Mens der blev lavet video fik jeg nogle facts om firmaet fra den krølhårede Kalle, der har 12 scootere i sit kaffeemperium.

Jeg lavede nogle billeder hvor der blev skummet mælk og lavet latte til en ”kunde”.

Jeg skød med mobilen og appen i fokus og betjeningen uskarpt i baggrunden.

Efter at have rundet Østerbro, hvor jeg nåede at lave et galleri med udvalgte billeder på hjemmesiden, gik det mod Strødamvej hvor Danske Bank har deres kommunikationsfolk siddende.

Journalisten havde været ude og lave levende billeder i en vogn fra 4 x 35 og nu skulle jeg lave stillbilleder.

Der var sat klistermærker på instrumentbrættet, sideruden og i forruden samt på begge nakkestøtter, som gerne skulle med i billederne samtidig med ”kunden” og chaufføren Leif.

Jeg tog også nogle billeder ind gennem forruden med MobilePay logoet i fokus og en offkameraflash, der oplyste motivet.

Bagefter kørte Leif os ud til Helges Pølser på Damhustorvet, hvor vi mødtes med journalistens svoger, der er maler og perfekt som håndværkerkunde i en pølsevogn.

En medarbejder fra bankens marketingsafdeling fik sig også lige en pølse da han stillede op til model.

Efterfølgende valgte de fire billeder fra dagens session, som dels ligger på Danske Banks Facebookside og dels er sendt ud med pressemeddelelsen og nu ligger på flere avisers hjemmesider.

 • Comments(0)//nyheder.jenspanduro.dk/#post423
Next »